Mokymo programos
Neformalus ugdymas ir etika
Valstybinis kodas: 612X90001
Kodas pagal ISCED: 51114
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 4 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti kompetentingus mokytojus, išsiugdžiusius šiuolaikinį edukacinį mąstymą, gebančius ugdymo praktikoje taikyti klasikines ir modernias į vaiką orientuotas ugdymo sistemas, analizuoti edukacinius procesus, juos prognozuoti, kritiškai vertinti ir kūrybiškai realizuoti edukacines idėjas, planuoti, organizuoti ir valdyti vaikų ir jaunimo individualios vertybių sistemos rekonstrukcijos procesus per jų asmenines saviraiškos savirealizacijos patirties plėtotę, atsižvelgiant į mokyklai, kaip kaitos centrui ir nuolat besimokančiai organizacijai keliamus reikalavimus, darbo rinkos poreikius.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą sąlygas.
Būsimieji edukologijos bakalaurai studijuoja bendrauniversitetinius dalykus: ugdymo filosofijos pagrindus, informacijos valdymą, specialybės užsienio kalbą, specialybės kalbos kultūrą, vaiko sveikatos ugdymą studijų pagrindų dalykus: edukologijos pagrindus, didaktiką, hodegetiką, ugdymo sistemas, raidos ir pedagoginę psichologiją, socialinę psichologiją ir pedagogiką, kultūros istoriją, neformalųjį ugdymą, papildomojo ugdymo vadybą, edukacinius tyrimus ir kt. bei specialybinius dalykus: etikos didaktiką, papildomąjį vaizduojamąjį ir technologinį ugdymą, papildomąjį dalykinį ugdymą, papildomąjį teatrinį ugdymą, papildomąjį sportinį ugdymą, papildomąjį muzikinį ugdymą.
Praktinės studijos vyksta trimis etapais: mokomoji ir dviejų dalių pedagoginė praktikos. Praktinių studijų trukmė – 22 sav. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami ugdytinių poreikių pažinimo, ugdymo(si) proceso modeliavimo, ugdymo nesekmių vertinimo. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju – bakalauro diplominiu darbu. Baigusiajam suteikiamas edukologijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir mokytojo profesinė kvalifikacija.
Baigus papildomojo ugdymo ir etikos studijų programą, studijas galima tęsti socialinių mokslų srities magistrantūros studijų programose.
Papildomojo ugdymo ir etikos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti edukologijos bakalaurais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Edukologijos bakalauro kvalifikacija reikalinga norint dirbti papildomojo ugdymo vadybininku ir etikos mokytoju.
Asmuo, įgijęs edukologijos bakalauro (pagal papildomojo ugdymo ir etikos studijų programą) kvalifikaciją, turi:
- gebėti pažinti ugdytinio poreikius, specifinius vaikų, paauglių ir jaunuolių raidos ir individualius ypatumus, įžvelgti ir kritiškai vertinti ugdymosi nesėkmes ir jų priežastis, taikyti ugdytinio asmeninę sėkmę ir pažangą skatinančias strategijas ir aplinkas, modeliuoti ugdymo(si) procesą, atsižvelgiant į etikos dalyko ir neformaliosios veiklos turinį ir procese ugdomas kompetencijas, naudojant efektyvias pedagoginės veiklos technologijas, mokytis iš patirties per patirtį, reflektuojant savo pedagoginės veiklos rezultatus, kurti profesinį identitetą atitinkantį šiuolaikinį edukacinį mąstymą, numatyti profesinio tobulėjimo perspektyvas ir tikslingai jų siekti
- žinoti nacionalinę ir Europos šalių švietimo sistemų struktūrą, formalaus ir neformalaus ugdymo(si) esmę ir reikšmę asmenybės vystymuisi, ugdymo(si) specifinius ypatumus ir šiuolaikinės vadybos, strateginio ir operatyvinio planavimo nuostatas bei principus, ugdymo(si) proceso planavimo, organizavimo ypatumus ir modernizavimo galimybes, mokinių motyvavimo ir paramos jiems bei pasiekimų ir pažangos vertinimo būdus, pedagoginės sąveikos principus, kokybines šiuolaikinio ugdymo(si) ir švietimo charakteristikas, taikomųjų edukacinių tyrimų organizavimo pagrindus, ugdomosios veiklos su specialiųjų poreikių, skirtingos sociokultūrinės aplinkos ir kt. vaikais ypatumus
- mokėti dirbti atsakingai, savarankiškai ir kūrybiškai, planuoti, organizuoti ir vertinti savo darbą, efektyviai bendrauti su ugdymo proceso dalyviais ir socialiniais partneriais
Edukologijos bakalauro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal papildomojo ugdymo ir etikos studijų programą.
Norintiems siekti edukologijos bakalauro kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti mokytoju nėra pripažįstami.
Įgiję papildomojo ugdymo ir etikos mokytojo kvalifikaciją asmenys gali dirbti papildomojo ugdymo vadybininkais ir etikos mokytojais pagrindinėje, vidurinėje mokykloje, gimnazijoje, papildomo ugdymo organizatoriais neformaliojo švietimo įstaigose, kultūros įstaigose, vaikų ir jaunimo organizacijų vadovais.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Šiaulių universitetas Šiauliai Vilniaus g. 88
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju