Mokymo programos
Mechanikos inžinerija
Valstybinis kodas: 612H30005
Kodas pagal ISCED: 51152
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 4 m.
Vakarinė: 5 m.
Neakivaizdinė: 5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Mechanikos inžinerijos studijų programa skirta rengti mechanikos inžinerijos darbuotojus, gebančius projektuoti techninius gaminius, parinkti gamybos technologijas ir priemones, valdyti technologinius procesus, įvertinti inžinerinius sprendimus etiniu, socialiniu, ekonominiu ir saugos požiūriu.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji mechanikos inžinerijos bakalaurai studijuoja bendrojo lavinimo dalykus: filosofijos pagrindai, profesinio (inžinerinio) bendravimo pagrindai, informacijos valdymas, specialybės užsienio kalba, specialybės kalbos kultūra; studijų pagrindų dalykus: aukštoji matematika, inžinerinė grafika, teorinė mechanika; medžiagų atsparumas, mechanizmų ir mašinų teorija, inžinerinės medžiagos, mašinų detalės, konstravimo pagrindai, mikro ir makroekonomika, metalų pjovimas ir įrankiai, žmonių sauga ir kt.; specialiuosius (profesinius) dalykus, priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos:
1. Smulkių įmonių gamybos ir verslo (smulkaus verslo įmonių įrengimai, marketingas, įmonės ekonomika).
2. Mechatronikos (automatinio valdymo teorija, mikroprocesorinė technika, mechatroninės sistemos).
Praktinės studijos vyksta dviem etapais: mokomoji praktika ir profesinė praktika. Praktinių studijų trukmė - 400 val.
Studijų programa baigiama baigiamuoju bakalauro darbu. Baigusiajam suteikiamas mechanikos inžinerijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus mechanikos inžinerijos studijų programą studijas galima tęsti mechanikos inžinerijos, pramonės inžinerijos ir vadybos, gamybos inžinerijos ir kitose technologijos mokslų srities magistrantūros programose.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Mechanikos inžinerijos bakalauro kvalifikacija reikalinga norint dirbti mechanikos inžinerijos darbą.
Asmuo, įgijęs mechanikos inžinerijos bakalauro kvalifikaciją, turi:
- gebėti dalykines žinias taikyti sprendžiant kokybinius ir kiekybinius žinomo ir nežinomo pobūdžio uždavinius, atpažinti ir analizuoti naujas problemas ir planuoti jų sprendimo strategijas, teoriškai suprasti naujas technologijas, įvertinti inžinierinius sprendimus etiniu, socialiniu, ekonominiu ir saugos požiūriu, projektuoti sistemas, procesus ir jų elementus, įvertinti medžiagų ir reiškinių panaudojimo riziką bei ją kontroliuoti, naudotis informacinėmis technologijomis, valdyti technologinius procesus ir tinkamai eksploatuoti technines priemones, kurti mechatronines sistemas, dirbti daugiaprofilinėje grupėje, naudotis teisiniais ir norminiais dokumentais.
- žinoti skaičiavimo būdus, matematikos koncepcijas ir principus, diferencialinį ir integralinį skaičiavimą bei diferencialines lygtis, tikimybių teoriją, statistiką, gamtos reiškinius ir jų kiekybinę išraišką, inžinerijoje naudojamas medžiagas ir jų elementus bei savybes, projektavimo, konstravimo bei gamybos metodus ir būdus, šiems veiksmams naudojamas technines priemones ir jų valdymo metodus bei kokybės užtikrinimo principus.
- mokėti dirbti atsakingai, savarankiškai, planuoti, organizuoti ir vertinti savo darbą, efektyviai empatiškai bendrauti su kolegomis ir klientais.
Mechanikos inžinerijos bakalauro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiose studijas pagal mechanikos inžinerijos studijų programą.
Norintiems siekti mechanikos inžinerijos bakalauro kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti mechanikos inžinerijos specialistu nėra pripažįstama.
Įgiję mechanikos inžinerijos bakalauro kvalifikaciją asmenys gali dirbti konstruktoriumi, technologu, padalinio vadovu, mechanikos įrenginių, baldų, polimerinių gaminių gamybos, autoremonto ir kitose įmonėse. Mechanikos inžinerijos specialistai steigia individualias paslaugų, remonto ar gamybos įmones, dirba valstybinėse ir nevyriausybinėse organizacijose, administruoja, rengia ir vykdo įvairius nacionalinius ir tarptautinius projektus bei programas.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Šiaulių universitetas Šiauliai Vilniaus g. 88
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju