Mokymo programos
Kaimo Plėtros Adminstravimas
Valstybinis kodas: 62103S114
Kodas pagal ISCED: 51234
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Neakivaizdinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Gilinamoji magistrantūros studijų programa skirta rengti kaimo plėtros administratorius, gebančius besikeičiančiomis sąlygomis kurti, taikyti ir tobulinti kaimo plėtros administravimo strategijas, užtikrinančias subalansuotą kaimo vietovių plėtrą.
Stojantysis turi turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Asmenys, kurie neturi vadybos pagrindų, studijų programoje papildomi turi išklausyti išlyginamuosius dalykus.
Būsimieji vadybos ir verslo administravimo magistrai studijuoja gilinamojo lygio dalykus: socialinių tyrimų metodologiją, sprendimų valdymą, socialines teorijas, regionų plėtros teorijas, pokyčių vadybą, gerovės ekonomiką, dalykinę komunikaciją, žmogiškųjų išteklių vadybą, kaimo plėtros strateginę vadybą, teritorinę konkurenciją.
Praktinės studijos vyksta kaimo plėtros naujovių organizavimo srityje, Praktinių studijų trukmė ? 160 val. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami tyrimų atlikimo, kaimo plėtros projektų rengimo ir kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus kaimo plėtros administravimo studijų programą studijas galima tęsti socialinių mokslų krypties doktorantūroje.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacija reikalinga norint dirbti kaimo plėtros administratoriaus darbą.
Asmuo, įgijęs vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikaciją, turi:
- gebėti produktyviai dirbti valdymo sprendimų analizavimo ir taktinių bei strateginių sprendimų rengimo grupėse, spręsti socialinius konfliktus kaimo vietovėse ir vykdyti jų prevenciją, mažinti skurdą ir socialinę atskirtį, savarankiškai atlikti tyrimus, kūrybiškai taikyti žinomus analizės metodus, vertinti tyrimų rezultatus, rengti ir valdyti viešuosius projektus, bendrauti, konsultuoti kaimo plėtros veikėjus, tobulinti jų vadybinius gebėjimus, atlikti viešojo administravimo informacinių sistemų lyginamąją analizę, vertinant konkrečių administravimo sistemų kokybę ir efektyvumą, analizuoti ir sisteminti viešųjų organizacijų išorinės ir vidinės aplinkos veiksnius;
- žinoti sprendimų valdymo, pokyčių vadybos, žmogiškųjų išteklių, projektavimo teorijas, regionų plėtros principus ir koncepcijas, socialinių tyrimų metodologiją, efektyvios dalykinės komunikacijos taikymo principus, naujausias sprendimų valdymo koncepcijas, etapus ir procedūras, kaimo plėtros veikėjų, savivaldos, regionų ir valstybės institucijų interesų derinimo principus, kaimo plėtros išteklių derinimo, vietovės plėtros potencialo didinimo ir institucionalizacijos principus, žinoti kaimo plėtros mokslinio tyrimo ypatumus;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais, strategiškai mąstyti, lanksčiai vertinti reiškinius, būti taktišku, mandagiu, kruopščiu ir sąžiningu.
Vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal kaimo plėtros administravimo studijų programą.
Norintiems siekti vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacijos reikia turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti vadybos ir verslo administratoriumi nėra pripažįstami.
Įgiję vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikaciją asmenys gali dirbti seniūnijose, savivaldybių ir apskričių administracijose, ministerijose, kaimo ir regionų plėtros agentūrose, viešosiose, privačiose bei biudžetinėse įstaigose, vykdančiose įvairias žemės ūkio ir kaimo plėtros programas ir projektus.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju