Mokymo programos
Nekilnojamojo Turto Vertinimas Ir Valdymas
Valstybinis kodas: 62103S121
Kodas pagal ISCED: 51234
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Neakivaizdinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Gilinamoji magistrantūros studijų programa skirta rengti nekilnojamojo turto vertinimo ir valdymo magistrus, gebančius veikti įprastinėse ir neapibrėžtose situacijose, identifikuoti, formuluoti ir spręsti problemas, kūrybiškai mąstyti, nuolat palaikyti savo profesinę kompetenciją, įvertinti mokslinių tyrimų poreikį, suvokti nekilnojamojo turto rinkoje vykstančius procesus kaip visumą, planuoti nekilnojamojo turto ir finansines investicijas, išmatuoti veiklos rezultatus, orientuotis tarptautiniuose įvykiuose, analizuoti verslo strategines perspektyvas, valdyti nekilnojamojo turto plėtros projektus, taikyti nekilnojamojo turto vertinimo ir valdymo, sprendimų priėmimo metodus, verslo vertinimo metodus.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji nekilnojamojo turto vertinimo ir valdymo magistrai studijuoja gilinamojo lygio dalykus: žemės bei pastatų vertinimą ir agentų veiklą, internetinę sprendimų paramą, standartus ir apmatavimo pagrindus, pastato gyvavimo procesą ir jo daugiakriterinę analizę, subalansuotą teritorijų plėtrą, statinių bei verslo pastatų vertinimą ir nekilnojamojo turto valdymą, nekilnojamojo turto teisę ir draudimą, statinių projektavimo pagrindus, pastatų ūkio valdymą, elektroninį verslą ir nekilnojamąjį turtą.
Praktinės studijos nenumatytos.
Programa baigiama baigiamuoju magistro diplominiu darbu. Baigusiajam suteikiamas vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus nekilnojamojo turto vertinimo ir valdymo magistrantūros studijų programą studijas galima tęsti socialinių mokslų srities doktorantūros studijų programose.
Nekilnojamojo turto vertinimo ir valdymo studijų programa skirta asmenims, turintiems bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems tapti nekilnojamojo turto vertinimo ir valdymo magistrais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti vadybos ir verslo administravimo specialisto darbą.
Asmuo, įgijęs vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti įvertinti mokslinių tyrimų poreikį, kvalifikuotai juos suplanuoti, pasirinkti tinkamiausius tyrimų metodus, atlikti tyrimus bei, naudojantis informacinėmis technologijomis, įvertinti gautą rezultatą, suvokti nekilnojamojo turto rinkoje vykstančius procesus kaip visumą, spręsti pagrindines šiuolaikinės nekilnojamojo turto valdymo srities problemas, planuoti nekilnojamojo turto ir finansines investicijas, išmatuoti veiklos rezultatus, orientuotis tarptautiniuose įvykiuose, suvokti jų politines, socialines, ekonomines, kultūrines priežastis ir sąsajas, analizuoti verslo strategines perspektyvas, valdyti nekilnojamojo turto plėtros projektus, taikyti nekilnojamojo turto vertinimo ir valdymo, sprendimų priėmimo metodus, verslo vertinimo metodus;
- žinoti Lietuvos ir tarptautinės nekilnojamojo turto rinkos ypatumus, jos funkcionavimo principus, prielaidas ir procesus, vadybos ir verslo administravimo mokslų srities tendencijas, nekilnojamojo turto vertinimo ir valdymo, sprendimų priėmimo metodus, nekilnojamojo turto teisės, tarpininkavimo, apmokestinimo, draudimo pagrindus, verslo vertinimo metodus, verslo modelių analizės metodus, svarbiausius mikroekonominius ir makroekonominius reiškinius;
mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais, strategiškai mąstyti, lanksčiai vertinti reiškinius, būti taktišku, mandagiu, kruopščiu ir sąžiningu.
Vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal nekilnojamojo turto vertinimo ir valdymo studijų programą.
Norintiems siekti vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti vadybos ir verslo administravimo specialistu nėra pripažįstami.
Įgiję vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį asmenys gali dirbti vadybos ir verslo administravimo specialistais verslo ir viešojo administravimo sektoriaus įmonėse ir įstaigose, universitetuose bei kolegijose: nekilnojamojo turto vertinimo ir valdymo srityje, tarpininkavimo, mokesčių, draudimo srityse, kadastro ir registro, žemėtvarkos, rinkodaros, finansų, investicijų valdymo, projektų plėtros ir valdymo bei bendrosios vadybos srityje.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju