Mokymo programos
Vadyba
Valstybinis kodas: 62103S135
Kodas pagal ISCED: 51234
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Neakivaizdinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Gilinamoji magistrantūros studijų programa skirta rengti aukštos kvalifikacijos vadybinio profilio socialinių reiškinių tyrėjus, vykdančius mokslinius tiriamuosius darbus, empirinius tyrimus, praktiškai pritaikančius mokslines koncepcijas ir teorijas.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Stojantieji, neturintys vadybos ir verslo administravimo bei ekonomikos studijų krypčių bakalauro diplomo, studijų metu privalo išlaikyti papildomus dalykus.
Būsimieji vadybos magistrai studijuoja gilinamojo lygio dalykus: marketingo vadybą, prognozavimą ir strateginį valdymą, valdymo sprendimų teoriją, verslo valdymo, planavimo ir apskaitos sistemas bei taikomuosius studijų dalykus: audito teoriją ir praktiką, mokslinio tiriamojo darbo organizavimą, taikomosios statistikos metodus.
Praktinės studijos nenumatytos.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiama vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus vadybos studijų programą, studijas galima socialinių mokslų srities doktorantūros studijų programose.
Vadybos studijų programa skirta asmenims, turintiems bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacijos.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti eksperto, analitiko, organizacijų ar jų padalinių vadovo darbą.
Asmuo, įgijęs vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti kokybiškai ir kiekybiškai vertinti ir analizuoti atitinkamo vadybinio profilio socialinius reiškinius, praktinėje veikloje identifikuoti ir spręsti problemas, taikant mokslines žinias ir mokslinio pažinimo metodus, kūrybiškai valdyti sudėtingas, neapibrėžtas situacijas, taikyti mokslinių tyrimų įgūdžius, sprendžiant netipinius uždavinius naujoje ir (ar) rizikingoje aplinkoje, originaliai perteikti žinias, sprendimus bei jų priežastis vadovams, pavaldiniams, klientams, savarankiškai pasirinkti tobulinimosi kryptis ir būdus;
- žinoti strateginių bei taktinių sumanymų marketingo vadybos, audito, vertybinių popierių rinkos, taikomosios statistikos metodų, vadybos informacinių sistemų, mokslinio tiriamojo darbo organizavimo, prognozavimo ir strateginio valdymo, socialinių tyrimų metodologijos, valdymo sprendimų teorijos, verslo valdymo, planavimo ir apskaitos teorinius ir praktinius konkurencingumo nacionalinėje ir užsienio rinkose įgyvendinimo principus;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais, strategiškai mąstyti, lanksčiai vertinti reiškinius, būti taktišku, mandagiu, kruopščiu ir sąžiningu.
Vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal vadybos ir verslo administravimo studijų programą.
Norintiems siekti vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti universitetinį bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti vadybininku nėra pripažįstami.
Įgiję vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį asmenys gali dirbti ekspertais, konsultantais, analitikais, organizacijų ar jų padalinių vadovais, privataus verslo steigėjais verslo ir viešojo administravimo sferose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju