Mokymo programos
Taikomoji sociologija
Valstybinis kodas: 62105S105
Kodas pagal ISCED: 51231
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Gilinamoji magistrantūros studijų programa skirta rengti sociologus, gebančius identifikuoti socialines problemas, projektuoti ir atlikti tyrimus, kurti įvairių visuomenės gyvenimo sričių raidos strategijas.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Studentams neturintiems sociologijos pagrindų, studijų programoje numatyti 2 papildomi studijų dalykai, kuriuos jie turi išklausyti per pirmuosius du semestrus: klasikinės sociologijos teorijos ir šiuolaikines sociologijos teorijas.
Būsimieji sociologai studijuoja gilinamojo lygio dalykus: šiuolaikines sociologijos teorijų kryptis, socialinių mokslų metodologiją, matematinės statistikos metodus sociologijoje ir psichologijoje, kiekybinių sociologijos tyrimų metodų problemas, darbo rinkos tyrimus, postindustrinės ir informacinės visuomenės sociologiją, lyčių sociologiją ir antropologiją, kokybinių sociologijos tyrimo metodų problemas, pilietinės visuomenės problemas.
Praktinės studijos nenumatytos.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas sociologijos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus taikomosios sociologijos programą mokymąsi galima tęsti socialinių mokslų krypties doktorantūros studijų programose.
Taikomosios sociologijos programa skirta asmenims, turintiems socialinių mokslų bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems tapti sociologu.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Sociologijos magistro kvalifikacija reikalinga norint dirbti socialinių procesų tyrėjo, projektuotojo, socialinių problemų sprendimų konsultanto darbą.
Asmuo, įgijęs sociologo magistro kvalifikaciją, turi:
- gebėti nustatyti visuomenės gyvenimo pokyčių ir atskirų visuomenės sričių problemų priežastis, projektuoti ir atlikti tyrimus, naudoti kompiuterines duomenų apdorojimo programas ir interpretuoti gautus duomenis, perimti pažangią teorinio ir metodinio sociologinio pažinimo patirtį, įvertinti reikalingus konsultuoti organizacijų intelektualinius ir socialinius išteklius, plėtojant valstybinių ir privačių įstaigų žmogiškuosius išteklius, spręsti įstaigų kolektyvo bendravimo problemas, naudotis regioniniais, nacionaliniais bei tarptautiniais informaciniais tinklais;
- žinoti, kaip teoriškai modeliuoti ir praktiškai taikyti sociologinio aiškinimo modelius, leidžiančius atskleisti visuomenės ir jos atskirų sričių funkcionavimo ir raidos ypatumus bei visuomenėje ir grupėse kylančių problemų priežastis, apie socialinės politikos plėtros projektus, sąlygojančius visuomenės ir socialinių grupių gyvenimo aplinką, išteklius, įgalinančius siekti socialinio ir ekonominio teisingumo, inicijuojant socialines ar politines akcijas, įtakojant visuomenės ir atskirų jos sričių plėtros politiką, paslaugas, išteklių paskirstymą, kaip sistemiškai tyrinėti ir eksperimentuoti, kaupiant naujas tyrimų įrodymais pagrįstas žinias, kurios gali prisidėti prie sociologinio visuomenės pažinimo tobulinimo;
mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su aplinkiniais, būti iniciatyviu, mandagiu, taktišku ir sąžiningu.
Sociologijos magistro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal sociologijos studijų programą.
Norintiems siekti sociologijos magistro kvalifikacijos reikia turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti sociologu nėra pripažįstami.
Įgiję sociologijos kvalifikaciją asmenys gali dirbti sociologu įvairiose valstybinėse ir privačiose biudžetinėse bei verslo įstaigose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju