Mokymo programos
Socialinis darbas
Valstybinis kodas: 62105S206
Kodas pagal ISCED: 51276
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Gilinamosios magistrantūros studijų programos tikslas yra sudaryti galimybes socialinio darbo paskirties suvokimui kaitos kontekste, socialinio darbo teorijų, prevencijos ir įgalinančio socialinio darbo metodų išmanymo ugdymui, intervencijos technikų įsisavinimui bei lavinimui mikro, mezo ir makro lygmenyse.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Studentams, nebaigusiems pagrindinių socialinio darbo studijų, numatyti du papildomi studijų dalykai – socialinio darbo pagrindai ir kursinis darbas.
Būsimieji socialinio darbo magistrai studijuoja gilinamojo lygio dalykus: privalomuosius dalykus: sistemų teorijos taikymą socialiniame darbe su šeima ir individu, lyginamąją socialinę politiką, socialinio darbo etiką ir pasirenkamuosius dalykus: socialinio darbo teorijas, socialinę gerontologiją, socialinę raidą, socialinį darbą Europoje ir kt.
Praktinės studijos vyksta dviem etapais: pažintinė ir mokomoji praktika. Praktinių studijų trukmė – 16 kreditų. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami socialinės pagalbos proceso planavimo, įgyvendinimo, vertinimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro diplominiu darbu. Baigusiajam suteikiamas socialinio darbo magistro kvalifikacinis laipsnis ir socialinio darbuotojo profesinė kvalifikacija.
Baigus socialinio darbo magistrantūros studijų programą mokymąsi galima tęsti socialinių mokslų krypties doktorantūros studijų programose.
Socialinio darbo magistrantūros studijų programa skirta asmenims, turintiems bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems tapti socialiniu darbuotoju.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Socialinio darbo magistro kvalifikacija reikalinga norint dirbti socialinės apsaugos, švietimo, sveikatos priežiūros, teisėsaugos institucijose.
Asmuo, įgijęs socialinio darbo magistro kvalifikaciją, turi:
- gebėti užmegzti ir plėtoti etiškus, teisėtus ir įgalinančius santykius su skirtingais klientas (įvairaus amžiaus asmenimis, neįgaliaisiais, bedarbiais, benamiais, priklausomais nuo alkoholio, narkotikų, azartinių žaidimų, iš įkalinimo įstaigų sugrįžusiais ir kitais socialinės pagalbos reikalingais žmonėmis), konsultuoti atskirtį, smurtą, skurdą patiriančius asmenis, šeimas, grupes, kurti saugią konsultavimo aplinką, analizuoti socialines problemas, atpažinti klientų poreikius, planuoti, organizuoti ir vertinti pagalbos teikimą, bendradarbiauti su kitomis organizacijomis, koordinuoti pagalbos teikimą, perimti Lietuvos ir kitų Europos šalių socialinio darbo patirtį, atlikti tyrimus, panaudoti jais grįstas žinias socialinio darbo praktikos tobulinimui mikro, mezo ir makro lygmenyse
žinoti asmenų, šeimų, grupių bei bendruomenių sąveikos stiprinimo būdus, išteklių paiešką ir plėtojimą, socialinės politikos sprendimus, projektus, atliepiančius žmonių poreikius ir jų gebėjimų plėtotę, nutrūkusių socialinių ryšių atstatymo būdus, kaip siekti socialinio ir ekonominio teisingumo, kaip atlikti visų socialinio darbo aspektų vertinimą, sistemiškai tyrinėti ir eksperimentuoti, kaupti naujas žinias, aktualias socialinio darbo praktikos, studijų ir tyrimų vystymui
mokėti dirbti atsakingai, savarankiškai, organizuoti savo darbą, empatiškai ir efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais
Socialinio darbo magistro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal socialinio darbo studijų programą.
Norintiems siekti socialinio darbo magistro kvalifikacijos reikia turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu įgyti gebėjimai dirbti socialiniu darbuotoju nėra pripažįstama.
Įgijus socialinio darbo magistro kvalifikaciją galima dirbti socialiniu darbuotoju socialinės paramos skyriuose, socialinės pagalbos centruose, mokyklose, dienos ir bendruomenės centruose, globos namuose, pensionatuose, ligoninėse, kalėjimuose, nevyriausybinėse organizacijose, universitetuose ir kolegijose, mokslinių tyrimų grupėse, taip pat atitinkamuose ministerijų padaliniuose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju