Mokymo programos
Medžiagų Ir Suvirinimo Inžinerija
Valstybinis kodas: 62108T214
Kodas pagal ISCED: 51252
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Vakarinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Gilinamoji magistrantūros studijų programa skirta rengti aukštos kvalifikacijos specialistus, gebančius dirbti pramonės įmonėse ir organizacijose, mokslo ir studijų institucijose, nagrinėjančiose medžiagų mokslo ir inžinerines medžiagų jungimo problemas, profesinio konsultavimo centruose ar tęsti studijas doktorantūroje.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji medžiagų ir suvirinimo inžinerijos magistrai studijuoja gilinamojo lygio dalykus: suvirinimo procesų teoriją, spalvotus metalus ir jų suvirinimą, medžiagų tyrimo metodus, dangų ir paviršių mokslą, legiruotųjų plienų suvirinimą, suvirinimo procesų modeliavimą, irimo mechaniką, konstrukcinių medžiagų sustiprinimą, suvirinimo procesų valdymą, aukštos temperatūros ir atsparias agresyvioje aplinkoje medžiagas ir taikomuosius studijų dalykus: baigtinių elementų metodus vientisos terpės mechanikoje, nanomedžiagas ir technologijas ir kt.
Praktinės studijos nenumatytos.
Programa baigiama baigiamuoju magistro diplominiu darbu. Baigusiajam suteikiamas medžiagų ir suvirinimo inžinerijos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus magistrantūros studijų programą, studijas galima tęsti technologijos mokslų srities doktorantūros studijų programose.
Medžiagų ir suvirinimo inžinerijos studijų programa skirta asmenims, turintiems pramonės inžinerijos arba mechanikos inžinerijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems tapti medžiagų ir suvirinimo inžinerijos magistrais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Pramonės inžinerijos magistro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti medžiagų ir suvirinimo inžinieriaus darbą.
Asmuo, įgijęs pramonės inžinerijos magistro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti moksliškai analizuoti medžiagų ir suvirinimo procesų inžinerines problemas, nagrinėti medžiagose vykstančius struktūros bei savybių pokyčius, atlikti eksperimentinius tyrimus, analizuoti ir interpretuoti duomenis, užtikrinti gaminių kokybę ir naujų efektyvių technologinių procesų diegimą, parinkti racionalius suvirinimo procesus, identifikuoti, formuluoti ir spręsti inžinerijos problemas, projektuoti elementus, sistemas ar procesus, taikyti skaitinius kompiuterinius metodus
- žinoti nanokristalines medžiagas ir technologijas, suvirinimo procesų teoriją ir valdymą, legiruotųjų plienų bei spalvotųjų metalų suvirinimo problemas, medžiagų irimo mechaniką, konstrukcinių medžiagų sustiprinimo klausimus, fizikinius medžiagų tyrimo metodus, dangų ir paviršių inžineriją, aukštatemperatūres ir atsparias agresyvioje aplinkoje medžiagas, skaitinius kompiuterinius metodus, aplinkos apsaugos reikalavimus
- mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais
Pramonės inžinerijos magistro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal medžiagų ir suvirinimo inžinerijos studijų programą.
Norintiems siekti pramonės inžinerijos magistro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti pramonės inžinerijos arba mechanikos inžinerijos bakalauro arba inžinieriaus kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti medžiagų ir suvirinimo inžinerijos magistru nėra pripažįstami.
Įgiję pramonės inžinerijos magistro kvalifikacinį laipsnį asmenys gali dirbti medžiagų ir suvirinimo inžinieriais pramonės įmonėse, mokslo ir studijų institucijose, nagrinėjančiose medžiagų mokslo ir inžinerines medžiagų jungimo problemas, medžiagų tyrimo ir kontrolės laboratorijose, profesinio konsultavimo ir organizacijų personalo mokymo centruose ar tęsti studijas doktorantūroje.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju