Mokymo programos
Profesijos pedagogika
Valstybinis kodas: 631X15001
Kodas pagal ISCED: 51114
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Aukštojo mokslo diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 1 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti profesijos mokytojus, gebančius vertinti mokinių asmenybės savastį ir profesinį kryptingumą, kurti pedagogines psichologines bendravimo su mokiniais prielaidas, organizuoti profesinio ugdymo procesą, siekiant ugdyti mokinių profesines kompetencijas ir bendrakultūrines vertybes, susirasti informaciją, ją kaupti, sisteminti ir analizuoti rūpimu aspektu, pasirinkti reikiamą pedagoginių procesų tyrimo metodiką, atlikti tyrimus ir išanalizuoti gautus rezultatus, atsakingai ir savarankiškai rengti tiriamųjų darbų ataskaitas, jas pristatyti savo kolegoms ir mokytojams.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji profesijos mokytojai studijuoja: pedagogikos pagrindus, socialinę psichologiją, šeimos pedagogiką, asmenybės raidos psichologiją, bendrąją dėstymo metodiką, profesinę pedagogiką, pedagoginę psichologiją, analitinį tiriamąjį darbą, dalykų dėstymo metodiką.
Praktinės studijos vyksta dviem etapais: mokomoji pedagoginė praktika ir pedagoginė stažuotė. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami ugdymo programų rengimo, bendravimo su mokiniais ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju egzaminu. Baigusiajam suteikiama profesijos mokytojo kvalifikacija.
Baigus profesijos pedagogikos studijų programą, studijas galima tęsti socialinių mokslų studijų magistrantūros programose.
Profesijos pedagogikos studijų programa skirta asmenims, turintiems bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems įgyti profesijos mokytojo kvalifikaciją
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Edukologijos magistro kvalifikacija reikalinga norint dirbti profesijos mokytojo darbą.
Asmuo, įgijęs edukologijos magistro kvalifikaciją, turi:
- gebėti vertinti mokinių asmenybės profesinį kryptingumą, bendrauti su mokiniais psichologinėse ir akademinėse grupėse, organizuoti profesinio ugdymo procesą, ugdant mokinių profesines kompetencijas ir bendrakultūrines vertybes, konsultuoti mokinius profesijos pasirinkimo klausimais
- žinoti profesinio rengimo sistemą Lietuvoje ir ES šalyse, profesinio ugdymo metodologines koncepcijas, didaktikos dėsnius ir principus, organizuojant profesinio mokymo procesą, pedagoginės psichologijos dėsnius ir dėsningumus, mokant profesijos, pedagoginiame procese naudojamas informacines technologijas bei tyrimų metodikas
- mokėti dirbti atsakingai, savarankiškai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir mokiniais
Edukologijos magistro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal profesijos pedagogikos studijų programą.
Norintiems siekti edukologijos magistro kvalifikacijos reikia turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti profesijos mokytoju nėra pripažįstami.
Įgiję edukologijos magistro kvalifikaciją asmenys gali dirbti profesinio ugdymo ir švietimo institucijose, profesinio informavimo ir konsultavimo bei įvairiose socialinio darbo įstaigose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Aleksandro Stulginskio universitetas Kauno r. Akademija, Studentų g. 11
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju