Mokymo programos
Muzikos pedagogika
Valstybinis kodas: 621X14004
Kodas pagal ISCED: 51214
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Meno studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Neakivaizdinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Muzikos pedagogikos studijų programa skirta rengti meno pedagogikos magistrus, gebančius kūrybiškai dirbti švietimo sistemoje su įvairaus amžiaus ugdytiniais, naudojant ir nuolat gilinant įgytas žinias apie naujausias muzikinio ugdymo teorijas, metodus bei technologijas, projektuoti formalaus ir neformalaus muzikinio ugdymo koncepcijas, formuojančias visuomenės muzikinę kultūrą, vertinti ir analizuoti muziką kitų menų kontekste, savarankiškai vykdyti mokslinius tyrimus, taikant šiuolaikinio mokslinio tyrimo metodologiją ir metodus.
Stojantysis turi turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Meno pedagogikos magistrai studijuoja 11 studijų dalykų: muzikinio ugdymo inovacijas ir autorinių programų rengimą, žymiausias pasaulio muzikinio ugdymo sistemas, lyginamąją menų raidą, mokslinio tyrimo metodologiją ir metodus, ugdymo filosofiją, bendrąją ir specialiąją muzikinio ugdymo psichologiją, muzikos estetiką ir filosofiją. Dalykas taikomieji muzikinės pedagoginės veiklos tyrimai, skirtas studijuojančiųjų mokslinei tiriamajai veiklai įtvirtinti ir tobulinti.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas meno pedagogikos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus muzikos pedagogikos studijų programą, studijas galima tęsti socialinių mokslų srities doktorantūros studijų programose.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Meno pedagogikos magistrantūroje įgyjama kvalifikacija reikalinga norint dirbti muzikos pedagogo darbą.
Asmuo, įgijęs meno pedagogikos magistro kvalifikaciją, turi:
- gebėti kūrybiškai dirbti švietimo sistemoje su įvairaus amžiaus ugdytiniais, vertinti muzikinio ugdymo reiškinius muzikinės kultūros raidos bei sociokultūrinių aplinkybių kontekste; suprasti mokymosi visą gyvenimą vertę ir turėti nuostatą nuolat mokytis, siekti gyvenimo darnos ir veiklos karjeros; atpažinti pokyčių poreikį, įvertinti muzikinio ugdymo reikšmę sociokultūrinėje erdvėje; gebėti rekonstruoti ir refleksuoti savo veiklą, siekiant ją tobulinti ir atpažinti savo kompetencijas; įgytą žinojimą taikyti naujoje, nežinomoje ar nuolat kintančioje aplinkoje; integruoti muzikinio ugdymo ir kitų mokomųjų dalykų turinį bei metodus, sudarant palankias sąlygas mokiniams ugdyti muzikinio raštingumo pradmenis, socialinę, komunikacinę, pažinimo, meninę bei mokymosi mokytis kompetencijas; savarankiškai vykdyti mokslinius tyrimus, išskirti bei moksliškai spręsti reikšmingas muzikos pedagogikos teorines ir praktines problemas, kurti bei įgyvendinti originalias formalaus ir neformalaus muzikinio ugdymo koncepcijas, išmanyti bei taikyti mokslinio-pedagoginio tyrimo procedūras.
- žinoti Lietuvos švietimo reformos konceptualiąsias nuostatas ir principus, asmenybės ugdymo tikslus ir uždavinius; muzikinio ugdymo kaip muzikinės ir bendrosios kultūros formavimosi proceso dėsningumus; moksliškai tirti, vertinti ir koreguoti muzikinį ugdymą; kaip valdyti pedagoginį procesą - kelti tinkamus mokymo tikslus ir uždavinius, numatyti pedagoginio poveikio rezultatus ir mokymo etapus; formuoti tinkamą psichologinę atmosferą pamokoje; vadovauti mokyklos, regiono muzikiniam gyvenimui, daryti teigiamą įtaką jam.
- mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir ugdytiniais.
Meno pedagogikos magistro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose vykdančiuose studijas pagal muzikos pedagogikos magistrantūros studijų programą.
Norintiems siekti meno pedagogikos magistro kvalifikacijos reikia turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti muzikos mokytoju nėra pripažįstami.
Įgiję meno pedagogikos magistro kvalifikaciją, asmenys gali dirbti gimnazijose, bendrojo lavinimo bei meno mokyklose, ikimokyklinio ugdymo įstaigose, taip pat inicijuoti privačią muzikinio ugdymo veiklą, dalyvauti moksliniuose tyrimuose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Šiaulių universitetas Šiauliai Vilniaus g. 88
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju