Mokymo programos
Aviaciniai elektros įrenginiai
Valstybinis kodas: 621H43001
Kodas pagal ISCED: 51252
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Gilinamoji magistrantūros studijų programa skirta rengti elektros inžinerijos magistrus, gebančius dirbti mokslo ir projektavimo įstaigose, gamybinėse ir aviacinę techniką eksploatuojančiose organizacijose, karinių oro pajėgų techninėse tarnybose inžinerinį ir tiriamąjį darbą.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji elektros inžinerijos magistrai studijuoja gilinamojo lygio dalykus: aviacinių elektros įrenginių ir sistemų matavimus, aviacinių elektros mašinų automatinio valdymo metodus ir taikomuosius studijų dalykus: aerodromų šviesų įrenginius, aviacines kompiuterines sistemas, aviacinius prietaisus, antžeminius ir borto elektroninius įrenginius.
Praktinės studijos vyksta dviem etapais: laboratorinė praktika ir pažintinė praktika aviacijos įmonių technikos tarnybose. Praktinių studijų trukmė – 64 val. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami elektros prietaisų įrengimo, priežiūros, remonto ir kt. gebėjimai.
Programa baigiama baigiamuoju magistro diplominiu darbu. Baigusiam suteikiamas elektros inžinerijos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus aviacinių elektros įrenginių studijų programą, studijas galima tęsti technologijos mokslų srities doktorantūros studijų programose.
Aviacinių elektros įrenginių studijų programa skirta asmenims, turintiems elektros ar elektronikos inžinerijos bakalauro ar jam prilygintą kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems tapti elektros inžinerijos magistrais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Elektros inžinerijos magistro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti elektros inžinieriaus darbą.
Asmuo, įgijęs elektros inžinerijos magistro kvalifikacinį laipsnį, turi:
gebėti naudotis informacinėmis technologijomis, gebėti kontroliuoti, planuoti ir įgyvendinti priemones aviacinių elektros įrenginių ir sistemų aptarnavime ir vystyme
- žinoti esminius aviacinių elektros sistemų bei oro uostų šviesų, elektros bei elektroninės įrangos principus, tyrimų ir matavimų metodus, žinoti šios srities naujoves
- mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais
Elektros inžinerijos magistro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal elektros inžinerijos studijų programą.
Norintiems siekti elektros inžinerijos magistro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti elektros ar elektronikos inžinerijos bakalauro kvalifikaciją.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti elektros inžinieriumi nėra pripažįstami.
Įgiję elektros inžinerijos magistro kvalifikacinį laipsnį asmenys gali dirbti elektros inžinieriais mokslo ir projektavimo įstaigose, gamybinėse ir aviacinę techniką eksploatuojančiose organizacijose, karinių oro pajėgų tarnybose, personalo mokymo, kvalifikacijos tobulinimo bei kitose mokymo įstaigose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju