Mokymo programos
Finansai ir bankininkystė
Valstybinis kodas: 621N30004
Kodas pagal ISCED: 51234
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Neakivaizdinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Gilinamoji magistrantūros studijų programa skirta rengti ekonomikos magistrus finansų ir bankininkystės srityje, turinčius sisteminį požiūrį į makroekonominius procesus ir finansų vadybą nuolat kintančiomis sąlygomis, sugebančius analizuoti ir valdyti sudėtingus procesus, vykstančius finansų sistemoje, pirmiausia bankinėje sistemoje ir finansų rinkose.
Stojantysis turi turėti ekonomikos bakalauro kvalifikacinį laipsnį arba kitos studijų krypties bakalauro kvalifikacinį laipsnį, išklausius 30 kreditų apimties išlyginamuosius dalykus ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji ekonomikos magistrai finansų ir bankininkystės srityje studijuoja gilinamojo lygio dalykus: finansų rinkas ir institucijas, centrinę bankininkystę, tarptautinius finansus, kreditavimo sistemas, finansinės rizikos valdymą, matematinius modelius finansuose, šiuolaikines finansų valdymo problemas, investicijų analizę ir valdymą, sociokultūrinių sistemų valdymą, strateginį marketingą ir kt. ir taikomuosius studijų dalykus: globalinę ekonomiką ir Europos integraciją, draudimo verslą, aplinkos ekonominę politiką, valstybės strateginį valdymą ir kt.
Praktinės studijos nenumatytos.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas ekonomikos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus finansų ir bankininkystės studijų programą studijas galima tęsti socialinių mokslų krypties doktorantūroje.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Aprašas rengiamas
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vytauto Didžiojo universitetas Kaunas K. Donelaičio g. 58
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju