Mokymo programos
Socialinė pedagogika
Valstybinis kodas: 621X16002
Kodas pagal ISCED: 51214
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Neakivaizdinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Socialinės pedagogikos magistrantūros studijų programos tikslas - parengti aukštos kvalifikacijos socialinio ugdymo, švietimo paslaugų profesionalus, užtikrinant teorinių žinių, praktinių įgūdžių ir mokėjimų vienovę, vykdant mokslinius tiriamuosius darbus, empirinius tyrimus, praktiškai pritaikant mokslines koncepcijas ir teorijas.
Stojantysis turi turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Socialinės pedagogikos magistrantūros studijų programos dalykai orientuoti į moksliniam ir pedagoginiam darbui aukštojoje mokykloje reikalingų žinių ir aukštesnio lygio kompetencijų įgijimą (ugdymo filosofija ir sociologija, socialinė antropologija ir kt), į gilinamąjį (negalės psichosociologija, neįgaliųjų profesinė reabilitacija, socialinė reabilitacija ir resocializacija ir kt.) bei plečiamąjį (socialinių projektų vadyba, laisvalaikio teorija ir rekreacinė veikla, grupių teorija ir praktika, šeimos edukologija ir kt.) magistrantūros studijų lygius.
Magistrantūros studijų metu numatyta reflektyvinė praktika, kurios trukmė - 120 valandų. Praktikos tikslas - supažindinti studentus su refleksija kaip pažinimo, mąstymo, savęs tobulinimo procesu, kurio esmė - vidinis asmens dialogas, analizuojant, vertinant, priimant ar atmetant vertybes, žinias, praktinius sprendimo būdus.
Studijų programa baigiama magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas socialinės pedagogikos magistro kvalifikacinis laipsnis ir socialinio pedagogo kvalifikacija.
Baigus socialinės pedagogikos studijų programą mokymąsi galima tęsti socialinių mokslų srities doktorantūroje.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Socialinės pedagogikos magistro kvalifikacija reikalinga norint dirbti socialiniu pedagogu.
Asmuo, įgijęs socialinės pedagogikos magistro ir socialinio pedagogo kvalifikaciją, turi
- gebėti diegti edukacines inovacijas, vadovaujantis europinių dimensijų kontekstu, gebėti taikyti socioedukacines teorijas ir koncepcijas; įvaldyti akademinės veiklos (gebėjimas sieti teoriją ir praktiką, savarankiškai įsavinant teorinę medžiagą, sisteminant informaciją) ir metakognityvines (gebėti įžvelgti profesinių gebėjimų stygių, sistemiškai mąstyti, tirti naujos informacijos ir turimos patirties ryšius), socialines (gebėti dirbti heterogeninėse grupėse, dalijantis žiniomis ir gebėjimais su ugdymo proceso dalyviais, panaudojant grupės išteklius siekiant bendro tikslo, pasidalijant užduotis ir atsakomybes; gebėti įtraukti kitus žmones į socialinės pedagoginės pagalbos organizavimo ir teikimo procesą) ir pilietines kompetencijas (gebėti identifikuoti, analizuoti, interpretuoti ir vertinti visuomenės (ar konkrečios bendruomenės) vertybes, tradicijas, poreikius, problemas; gebėti sieti bendruomenės veiklą su visuomenės poreikiais; telkti bendruomenes socialiai prasmingai veiklai); realizuoti socialinio pedagogo konsultanto ir koordinatoriaus funkcijas, plėtojant socialinės atskirties grupėms priklausančių asmenų žmogiškuosius resursus. Gebėti reflektyviai ir kritiškai vertinti savo veiklą ir patirtį, kūrybiškai ir novatoriškai spręsti socialines ir pedagogines problemas; administruoti, rengti ir vykdyti nacionalinius ir tarptautinius projektus bei programas.
- žinoti ir išmanyti naujausias socialinio ugdymo paradigmas; socialinių, pedagoginių problemų ir poreikių identifikavimo, veiklos tyrimo, organizavimo ir vertinimo principus socioedukacinių problemų sprendimų dėsningumus, jų bendruosius ir specifinius požymius; edukacinio tyrimo metodologiją, adekvačiai pasirenkant tyrimo metodus, tiriant socialinio ugdymo procesą.
mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir ugdymo proceso dalyviais.
Socialinio pedagogo kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal socialinės pedagogikos studijų programą.
Norintiems siekti socialinės pedagogikos magistro socialinio pedagogo kvalifikacijos reikia turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti socialiniu pedagogu nėra pripažįstami.
Įgiję socialinės pedagogikos magistro socialinio pedagogo kvalifikaciją, asmenys gali dirbti švietimo ir ugdymo institucijose, sveikatos, socialinės apsaugos ir teisėsaugos sistemoms priklausančioms įstaigoms, savivaldybės institucijose, bendruomenėse, nevyriausybinėse organizacijose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Šiaulių universitetas Šiauliai Vilniaus g. 88
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju