Mokymo programos
Informacinės elektroninės sistemos
Valstybinis kodas: 621E15003
Kodas pagal ISCED: 51252
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Vakarinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Informacinių elektroninių sistemų magistrantūros studijų programoje yra trys specializacijos: signalų apdorojimo sistemos, verslo elektroninės sistemos, atvirojo kodo sistemos. Informacinių elektroninių sistemų magistrantūros tikslas - rengti informatikos inžinerijos magistrus, kurie turėtų žinių ir gebėjimų, reikalingų gaminant šiuolaikiškus informacinius įtaisus, kuriant ir naudojant informacines sistemas, gebėtų suprasti naujas mokslo žinias, išmanytų technologijas ir galėtų jomis remtis bei savarankiškai tobulėti.
Visi trijų specializacijų informacinių elektroninių sistemų studijų programos magistrantai turi įgyti:
- mokslinių tyrimų ir inovatikos metodologijos, žinių inžinerijos, matematinio modeliavimo, kompiuterijos, informatikos, telekomunikacijų, informacijos apsaugos, intelektualiųjų sistemų, neuronų tinklų, operacinių sistemų, duomenų bazių, signalų ir jų apdorojimo, skaitmeninių metodų taikymo kalbos signalams ir vaizdams apdoroti ar vizualizuoti bei programavimo žinių ir gebėjimų;
- gebėjimų atpažinti ir analizuoti naujas informatikos inžinerijos problemas, numatyti jų sprendimo būdus;
- gebėjimų dirbti grupėje (komandoje), bendrauti žodžiu ir raštu, veiksmingai bendradarbiauti su gretutinių sričių specialistais, savarankiškai tobulėti.
Stojančiajam į informacinių elektroninių sistemų magistrantūros studijų programą jokių specialių reikalavimų nėra. Jis turi turėti informatikos inžinerijos, kompiuterių inžinerijos, telekomunikacijų inžinerijos, elektronikos ir elektros inžinerijos ar elektronikos inžinerijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir vykdyti priėmimo į universitetą sąlygas.
Būsimieji informatikos inžinerijos magistrai studijuoja šiuos gilinamojo lygio dalykus: realiojo laiko sistemas, įterptinių sistemų inžineriją; medicininių ir bioinžinerinių vaizdų apdorojimą, verslo valdymo sistemų projektavimą, atvirą programinę įrangą, paskirstytųjų sistemų inžineriją ir kt. Iš viso yra 21 studijų dalykas, pasirinkus specializaciją studijuojama 12 dalykų.
Signalų apdorojimo sistemų specializacijos tikslas - gilinti žinias ir tobulinti gebėjimus, reikalingus kuriant ir naudojant intelektualiąsias įterptines informacijos apdorojimo, diagnostikos ir valdymo sistemas, taikomas biomedicinos srityje.
Verslo elektroninių sistemų specializacijos tikslas - gilinti žinias ir tobulinti gebėjimus, reikalingus kuriant ir naudojant elektronines sistemas, skirtas elektroniniam verslui.
Atvirojo kodo sistemų specializacijos tikslas - gilinti žinias ir tobulinti gebėjimus, reikalingus kuriant ir naudojant paskirstytąsias atvirojo kodo informacines sistemas.
Praktinių įgūdžių ir gebėjimų įgyjama dirbant universiteto laboratorijose ir kompiuterinėse klasėse, taip pat atliekant mokslinius tyrimas.
Programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas informatikos inžinerijos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus informacinių elektroninių sistemų magistro studijų programą studijas galima tęsti technologijos mokslų doktorantūroje.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Informatikos inžinerijos magistro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti informatikos ir elektronikos sektoriaus įmonėse, teikiančiose informacijos perdavimo, kaupimo ir apdorojimo paslaugas.
Asmuo, įgijęs informatikos inžinerijos magistro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti kurti ir gaminti šiuolaikinius informacinius įtaisus, grindžiamus dirbtiniu intelektu;
- gebėti kurti ir naudoti informacines sistemas;
- gebėti atpažinti ir analizuoti naujas informatikos inžinerijos problemas, numatyti jų sprendimo strategijas;
- mokėti dirbti grupėje (komandoje), bendrauti žodžiu ir raštu, veiksmingai bendradarbiauti su gretutinių sričių specialistais, savarankiškai tobulėti.
Informatikos inžinerijos magistro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti universitete.
Norintiems siekti informatikos inžinerijos magistro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti aukštąjį išsilavinimą (bakalauro arba jam prilygintą).
Neformaliuoju ar saviugdos būdu įgyti gebėjimai dirbti informatikos inžinieriumi nepripažįstami.
Įgiję informatikos inžinerijos magistro kvalifikacinį laipsnį asmenys galės dirbti telekomunikacijų, projektavimo, elektroninio verslo organizavimo ir apskaitos, žiniasklaidos, renginių organizavimo ir reklamos įmonės.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus Gedimino technikos universitetas Vilnius Saulėtekio al. 11
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju

2011-05-14

Sveiki. Gal norėtum prisijungti prie atviro kodo Windows pakaitalo ReactOS? ReactOS yra suderinama su Windows, todėl turi veikti visos programos, žaidimai ir draiveriai. Reikalingi testuotojai ir C programuotojai. Jei sudominau, pažiūrėk į http://www.reactos.org/lt/index.html