Mokymo programos
Automatika Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653H62003
Kodas pagal ISCED: 52152
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Aukštojo mokslo diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

VTK
1. Programos tikslaiParengti neuniversitetinį aukštąjį išsilavinimą turintį automatikos specialistą, gebantį savarankiškai, kūrybingai ir atsakingai dirbti pasirinktoje veiklos srityje pagal įgytas profesines kompetencijas
2. Išsilavinimo reikalavimai stojantiesiemsVidurinis
3. Specialieji reikalavimai ir rekomendacijos
4. Studijų kalba ir kitos studijavimo sąlygosLietuvių
5. Studijų turinys:
5.1. Studijų srities bendrųjų pagrindų dalykaiFizika, matematika, kalbos kultūra, anglų kalba, vokiečių kalba, psichologija, filosofija, informacinės technologijos, kompiuterinė grafika, ekonomikos teorija, teisė, vadyba, žmogus ir aplinka.
5.2. Studijų krypties specialaus lavinimo dalykaiTaikomoji mechanika, elektrotechninės medžiagos, elektros grandinės, taikomoji elektronika, elektroniniai matavimai, skaitmeniniai įtaisai, automatinio valdymo teorija, automatizavimo sistemų įtaisai, mikroprocesorinė technika, taikomųjų tyrimų metodologija, taikomoji informacijos teorija, programavimas, elektrinis maitinimas, marketingas, darbuotojų sauga ir sveikata.
5.3. Programos galimos specializacijos, specialaus lavinimo atšakos dalykaiIntelektualaus namo komunikacijų sistemos:
Automatikos ir apsaugos sistemos, pastato informaciniai tinklai, pastato valdymo ir informacinių sistemų projektavimas ir eksploatavimas.
Inžinerinių statinių sistemų valdymas:
Elektros įrenginių valdymo sistemos, duomenų surinkimo ir valdymo sistemos, valdymo sistemų projektavimas, programavimas ir eksploatavimas.
5.4. Praktikos apibūdinimasInformacinių technologijų praktikos metu įgis įgūdžius efektyviai naudoti kompiuterį praktiniame darbe.
Elektros įrangos montavimo praktikos metu įgis įgūdžius montuojant įvairias elektronines schemas, gebės jas derinti, testuoti.
Instrumentinių projektavimo priemonių praktikos metu įgis kompiuterinių instrumentinių projektavimo priemonių panaudojimo praktiniame darbe įgūdžių. Elektroninių matavimų praktikos metu įgis praktinių įgūdžių dirbant elektromechaniniais ir elektroniniais matavimo prietaisais ir analizuojant matavimo rezultatus.
Technologinės praktikos metu gebės sumontuoti apsaugos, vaizdo stebėjimo sistemų elementus, vietinio tinklo galinius įrenginius.
Specializacijos praktikos metu susipažins su kelių lygių dispečerinio valdymo centro darbu, sugebės atlikti statinių valdymo sistemų programavimą, automatikos ir valdymo įrangos testavimą.
Baigiamosios praktikos metu gebės įvertinti statinių technines galimybes, galimus paslaugų tiekimo variantus, gebės ištirti ir apibendrinti naujų technologijų diegimą tinkluose.
6. Studijų pabaiga (baigiamasis darbas, egzaminų sistema)Baigiamasis darbas

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

VTK
KOMPETENCIJOSIšnagrinėti valdymo ir informacinių sistemų kūrimo principus, išanalizuoti ir parinkti statinio inžinerinių sistemų automatinio valdymo technologinius sprendimus, parengti statinio inžinerinių sistemų valdymo projektą, parengti statinio informacinių sistemų projektą, parengti statinio inžinerinių tinklų valdymo ir informacinių sistemų sąmatinę dokumentaciją, Išanalizuoti valdymo ir informacinių sistemų įrangos įdiegimo proceso eigą, organizuoti saugų ir ekologišką darbą, atliekant montavimo darbus, instaliuoti silpnų srovių tinklą, sumontuoti automatizuotas duomenų surinkimo ir atvaizdavimo sistemas, atlikti sumontuotų valdymo ir informacinių sistemų įrangos bandymą ir testavimą, organizuoti saugų ir patikimą automatikos ir valdymo įrenginių eksploatavimą, gebėti aptarnauti komunikacijų įrangą, įvertinti valdymo ir informacinių sistemų darbo kokybę, gebėti analizuoti paslaugų poreikius ir jų tenkinimo variantus, planuoti statinių automatines valdymo ir informacines sistemas bei jų plėtrą, įvertinti padalinio veiklos kokybę, gebėti vadovauti darbuotojams, gebėti saugiai organizuoti darbus, parengti ir įdiegti inžinerinio statinio automatizuoto valdymo projektą, prižiūrėti inžinerinių statinių automatinio valdymo ir informacinio aprūpinimo sistemas, parengti ir įdiegti intelektualaus namo technologinių sistemų funkcionavimo projektus, eksploatuoti ir prižiūrėti intelektualaus namo sistemas.
DARBO APRAŠYMASBaigusieji gebės projektuoti ir diegti statinių inžinerinių tinklų valdymo ir informacines sistemas, vadovauti statinių inžinerinių sistemų valdymo, montavimo ir remonto darbams, organizuoti verslo įmonės padalinio veiklą, analizuoti projektinę dokumentaciją, planuoti, organizuoti ir vadovauti montavimo darbams,
atsakyti už saugaus darbo organizavimą bei atliktų darbų kokybę, analizuoti ekonominę verslo aplinką.
PROFESINĖS PERSPEKTYVOSProfesinė karjera, asmenybės tobulinimas, tolimesnis išsilavinimas, savo verslo kūrimas

Duomenis rengusio asmens pareigos Programos rengimo grupės vadovas, Algirdas Trinkūnas
Data 2004 04 09

Švietimo ir mokslo ministerijos Aukštesniųjų studijų skyriaus darbuotojo, atsakingo už duomenų rengimą, vardas ir pavardė.
Giedrė Vėsulaitė
Data 2004-04-14

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija Vilnius Antakalnio g. 54
Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija Vilnius Antakalnio g. 54
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju