Mokymo programos
Interjero dizainas Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653W25001
Kodas pagal ISCED: 52121
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Meno studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti dailės profesinius bakalaurus, interjero dizainerius, kurie gebėtų teikti interjero dizaino srities paslaugas, sukurti ribotos apimties interjerus, reklamos objektus, konsultuoti, vykdyti ir vadovauti projekto įgyvendinimui.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas, susijusias su meniniais dailės srities gebėjimais.
Būsimieji interjero dizaino specialistai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: užsienio kalbą, inžinerinę grafiką, meno istoriją, kalbos kultūrą, informacines technologijas, ekonomikos teoriją, vadybą, rinkodarą, žmonių saugą, civilinę ir darbo teisę ir kt., studijų pagrindų dalykus: kompoziciją ir spalvotyrą, piešimą, šriftą, projektavimą, kompiuterinę grafiką, interjero apdailos medžiagas ir technologijas, inžinerinę įrangą, reklamos pagrindus, verslo ekonomiką ir kt. bei specialiuosius profesinius dalykus, priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos:
- demonstracinės reklamos dizaino;
patalpų dizaino.
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojamas 31 dalykas.
Praktinės studijos vyksta dviem etapais: profesinė ir baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė - 19 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami meniniai, kūrybiniai bei technologiniai, projektavimo, darbo su klientais, darbo organizavimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas dailės profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir interjero dizainerio profesinė kvalifikacija.
Baigus interjero dizaino studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo meno studijų srities, interjero dizaino bei architektūros studijų krypties magistrantūros programas, prieš tai, tai esant reikalui, įvykdžius išlyginamųjų pirmos pakopos universitetinio lygio studijų programos reikalavimus.
Interjero dizaino studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą, meninių dailės srities gebėjimų bei siekiantiems tapti interjero dizaineriais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Dailės profesinio bakalauro, interjero dizainerio kvalifikacija reikalinga norint dirbti interjero dizaineriu.
Asmuo, įgijęs dizainerio kvalifikaciją, turi:
- gebėti teikti interjero dizaino srities paslaugas, planuoti savo veiklą, organizuoti ir techniškai vadovauti atliekant interjero objektų projektavimo, konsultavimo bei realizavimo darbus, projektuoti ribotos apimties interjerus, reklamos objektus, teikti konsultacijas šiais klausimais, vykdyti ir vadovauti projekto įgyvendinimui, rinkti, sisteminti ir vertinti analogus, naujausius informacijos šaltinius, atlikti situacijos analizę, įvertinti nedidelės apimties statinių interjero konstrukcijų būklę, parinkti interjero apdailos medžiagas ir sistemas, įrangą, reklamuoti, valdyti projekto įgyvendinimo procesą;
- žinoti projektinės dokumentacijos rengimo ir derinimo tvarką, klientų konsultavimo ir darbo su užsakovais metodus, projektų įgyvendinimo ir autorinės priežiūros eigą, verslo įmonės veiklos organizavimo būdus, teisės aktus, reglamentuojančius pasirinktą veiklos kryptį, darbo ir sveikatos saugos reikalavimus, pagrindinius kompiuterinio braižymo ir projektavimo būdus, ekonomikos reguliavimo dėsnius, verslo organizavimo formas, jų privalumus ir trūkumus, vadovavimo ir bendravimo principus, reklamos privalumus ir trūkumus, įmonių įstatymus ir steigimo tvarką, apdailos medžiagas, inžinerinę įrangą ir technologijas;
- mokėti kūrybiškai mąstyti, dirbti individualiai ir komandoje, savarankiškai priimti sprendimus, atsakyti už savo veiklos rezultatus, efektyviai bendrauti ir bendradarbiauti su klientais bei kolegomis.
Dailės profesinio bakalauro, interjero dizainerio kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal interjero dizaino studijų programą.
Norintiems siekti interjero dizainerio kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą bei meninės raiškos gebėjimų dailės srityje.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti interjero dizaineriu nėra pripažįstami.
Įgiję dizainerio kvalifikaciją asmenys gali dirbti dizaineriais interjero dizaino įmonėse, baldų, interjero aksesuarų salonuose, parodų salėse bei konsultantais interjero dizaino klausimais konsultaciniuose centruose, taip pat dirbti padalinio vadovais dizaino įmonėse arba sukurti savo verslą.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija Vilnius Antakalnio g. 54
Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija Vilnius Antakalnio g. 54
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju

2016-04-13

Interjero dizaino klausimais gali padėti http://distudija.lt/interjero-dizain as/ Interjero dizainas

2012-03-11

Kokių mokyklinių dalykų/egzaminų reikia? Žinoma dailės ir ko dar?