Mokymo programos
Įstaigų Ir įmonių ūkio Priežiūra
Valstybinis kodas: 65302T105
Kodas pagal ISCED: 52158
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Vakarinė: 4 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta įgyti aukštąjį neuniversitetinį išsilavinimą, inžinieriaus kvalifikaciją, suteikiančią galimybę dirbti visose programoje numatytose profesinės veiklos srityse. Studijų programos tikslai apima šias profesinės veiklos sritis: pastatų konstrukcinių sprendimų analizavimas; pastatų priežiūros organizavimas ir vykdymas; pastatų eksploatacijos ir remonto vykdymas; elektros ūkio valdymas; įmonės ūkinės veiklos planavimas ir organizavimas; pastatų inžinerinių sistemų rekonstrukcijos projektų analizavimas ir montavimo darbų organizavimas; pastatų renovacijos darbų organizavimas. Šią studijų programą gali studijuoti baigę profesines ir bendrojo lavinimo vidurines mokyklas, gavę brandos atestatus.
Studijų srities bendrųjų pagrindų dalykai: kalbos kultūra ir specialybės kalba, dvi užsienio kalbos, filosofija, teisės pagrindai, informacinės technologijos, matematika, psichologijos pagrindai, ekonomikos pagrindai, aplinkos apsauga, vadybos pagrindai, darbo ir civilinė sauga. Jiems skirta 30 kreditų.
Studijų krypties specialaus lavinimo dalykai: inžinerinė ir kompiuterinė grafika, elektrotechnika ir elektros ūkis, taikomoji mechanika, statybinės medžiagos, šiluminė fizika, pastatų konstrukcijos, pastatų inžinerinės sistemos, konstrukcijų skaičiavimo pagrindai, pastatų remontas ir rekonstrukcija, pastatų priežiūra, remonto darbų technologija ir organizavimas, aplinkotvarka, apskaitos pagrindai, sąmatų sudarymas ir dokumentacijos tvarkymas, įmonės ekonomika. Jiems skirta 52 kreditai.Studijų programoje numatytos dvi specializacijos:
1.Pastatų inžinerinių sistemų rekonstrukcija. Dėstomi tokie dalykai: inžinerinių sistemų montavimas, inžinerinių sistemų automatizavimas, inžinerinių sistemų rekonstrukcija.
2.Pastatų renovacija. Dėstomi tokie dalykai: dizaino pagrindai, pastatų renovacija, pastatų renovacijos darbų technologija.
Profesinės veiklos praktikos skirtos profesiniams įgūdžiams formuoti. Atliekamos tokios praktikos: pažintinė statybos darbų, elektros ūkio, aplinkotvarkos, technologinė, ikidiplominė. Jų tikslas formuoti profesinius įgūdžius. Įstaigų ir įmonių ūkio valdymo inžinieriaus kvalifikacija suteikiama, kai pasiekiami visi studijų tikslai. Iš visų dalykų privalo būti baigiamasis įvertinimas, atliktos ir teigiamai įvertintos visos praktikos, išlaikyti visi egzaminai ir įskaitos, parengtas ir apgintas baigiamasis darbas.Studentai, sėkmingai užbaigę programą, gaus neuniversitetinio aukštojo mokslo diplomą.


Anotaciją parengusio darbuotojo pareigos, vardas, pavardėVyr. dėstytoja Natalija Veriankienė

Švietimo ir mokslo ministerijos Aukštesniųjų studijų skyriaus darbuotojo, atsakingo už duomenų teikimą, vardas ir pavardė: Giedrė Vėsulaitė
Data2003-06-02

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

KOMPETENCIJOS
Įstaigų ir įmonių ūkio valdymo inžinierius gebės įvertinti statybines medžiagas ir gaminius, analizuoti pastatų konstrukcijas, įvertinti esamą pastato ir inžinerinių sistemų būklę, vykdyti pastatų ir sistemų eksploataciją bei remontą, parengti sąmatinę dokumentaciją, valdyti ir kontroliuoti turimus materialinius išteklius. Įstaigų ir įmonių ūkio valdymo inžinieriaus darbo sėkmę lemia geros statybos, vadybos, finansų apskaitos ir kt. sričių žinios, domėjimasis naujovėmis, rinkos išmanymas, geri darbo kompiuteriu įgūdžiai, užsienio kalbos mokėjimas. Labai svarbios tokios asmeninės savybės kaip aktyvumas, komunikabilumas, atsakingumas, organizuotumas, sąžiningumas, savarankiškumas, gera fizinė ir psichinė sveikatos būklė.
DARBO APRAŠYMAS
Įstaigų ir įmonių ūkio valdymo inžinierius vadovauja įmonės ūkio padaliniui, užtikrina normalų ir nenutrūkstamą įstaigos, įmonės darbą, rūpinasi pastatais, jų įrangos naudojimu, vadovauja remonto darbams, rūpinasi visa energetine sistema (šildymu, elektra, dujomis, vandentiekiu, kanalizacija). Įvertina pastatų techninę būklę, defektų pavojingumą ir parenka tinkamiausius būdus jiems pašalinti. Sudaro projektinę ir sąmatinę dokumentaciją, organizuoja ir vadovauja remonto darbams, kontroliuoja atliktų darbų kokybę. Sudarinėja sutartis, atlieka darbų apskaitą, rengia sąskaitas, priima atsiskaitymus, pildo įvairius materialinių vertybių ir finansinės apskaitos dokumentus. Dirba įvairiose valstybinėse ir privačiose įmonėse, mokslo, kultūros, medicinos, švietimo, prekybos, paslaugų sferos ir kitose savarankiškai tvarkančiose savo ūkį įstaigose. Taip pat įmonėse, vykdančiose gyvenamųjų namų priežiūrą.
PROFESINĖS PERSPEKTYVOS
Įstaigų ir įmonių ūkio valdymo inžinieriaus profesija dėl savo specifikos gana perspektyvi. Ypač didelis šios profesijos darbuotojų poreikis ir geros įsidarbinimo galimybės įvairiose savarankiškai savo ūkį tvarkančiose įstaigose ir įmonėse. Didėja poreikis pastatų renovacijai, remontui, rekonstrukcijai. Baigusieji šias studijas gali tęsti mokslą universitetuose ir įgyti magistro ar daktaro laipsnį.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju