Mokymo programos
Rekreacija Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653D46001
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Biomedicinos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti rekreacijos technologus, kurie gebėtų puoselėti ir panaudoti etnografines tradicijas, gamtos ir kultūros paveldo vertybes, rengti rekreacinių išteklių racionalaus naudojimo programas, planuoti ir estetiškai formuoti sodybos gyvenamąją aplinką ir interjerą, rengti ekskursijas ir laisvalaikio užsiėmimus, organizuoti apgyvendinimo ir maitinimo paslaugas, gaminti nesudėtingus tradicinius dirbinius, organizuoti ekologiškų produktų gamybą, įvertinti miško tinkamumą rekreacijai ir kt.
Būsimieji rekreacijos specialistai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: kalbos kultūrą, etninę kultūrą ir tradicijas, užsienio kalbą, augalų etnologiją, taikomąją chemiją, verslo ekonomiką ir vadybą, aplinkosaugą ir kt.; studijų pagrindų dalykus: rekreacinę kraštotvarką, žemės ūkio pagrindus, sodybos aplinkos formavimą, interjero dizainą, tradicinius amatus, svetingumo industriją, turizmo ir rekreacijos pagrindus, laisvalaikio organizavimą, turizmo rinkodarą ir kt. bei specialiuosius profesinius dalykus:
- ekoturizmą (ekologinį ūkininkavimą ir produkcijos perdirbimą);
- miškų rekreaciją (ūkininkavimą ir poilsio vystymą rekreacinės paskirties miškuose).
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojami 35 dalykai.
Praktinės studijos vyksta trim etapais: pažintinė, mokomoji ir specializacijos praktika. Praktinių studijų trukmė – 21 savaitė. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami augalų pažinimo ir rekreacinės aplinkos formavimo, turizmo ir rekreacijos bei svetingumo paslaugų organizavimo ir kt. įgūdžiai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju egzaminu. Baigusiajam suteikiamas bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir rekreacijos technologo profesinė kvalifikacija.
Baigus rekreacijos studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo biomedicinos mokslų srities, ekologijos ir aplinkotyros studijų krypties programas.
Rekreacijos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti rekreacijos technologais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Rekreacijos technologo kvalifikacija reikalinga norint dirbti rekreacijos technologu.
Asmuo, įgijęs rekreacijos technologo kvalifikaciją, turi:
- gebėti parengti rekreacinių išteklių racionalaus naudojimo programas, įvertinti kraštovaizdį, puoselėti ir panauoti etnines tradicijas, gamtos ir kultūros paveldą, projektuoti ir įrengti želdinius, suplanuoti sodybų teritorijos funkcinę ir erdvinę struktūrą, paruošti interjero projektus, įrengti nesudėtingus poilsinius statinius ir smulkiosios architektūros elementus, nustatyti poilsiautojų poreikius ir rengti laisvalaikio užsiėmimus, organizuoti apgyvendinimo ir maitinimo paslaugas, gaminti nesudėtingus tradicinius dirbinius;
- žinoti aplinkos ir interjero tvarkymo, želdynų planavimo, komponavimo principus, tradicinių dirbinių atlikimo priemones ir būdus, pagrindinius reklamos ir informacijos platinimo būdus, turizmo ir rekreacinės veiklos organizavimą ir teisinį reguliavimą;
- mokėti dirbti su informacinėmis technologijomis ir šaltiniais, tradicinių dirbinių gaminimo priemonėmis, rengti rinkos tyrimus, organizuoti savo darbą.
Rekreacijos technologo kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal rekreacijos studijų programą.
Norintiems siekti rekreacijos technologo kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti rekreacijos technologu nėra pripažįstami.
Įgiję rekreacijos technologo kvalifikaciją asmenys gali dirbti rekreacijos technologu nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose, aplinkos apsaugos tarnybose, poilsio ir turizmo firmose, turizmo ir informacijos centruose, maitinimo įstaigose, vystyti etnografinių amatų tradicijas, ūkininkauti ekologiniuose ūkiuose ir rekreacinės paskirties miškuose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju