Mokymo programos
Įstaigų ir įmonių administravimas Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653N23005
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijos vyksta ir Šiaulių fakultete. Studijų programa skirta rengti įstaigų ir įmonių administratorius, gebančius profesionaliai tvarkyti dokumentus kompiuteriu, organizuoti ir koordinuoti įmonės veiklą, valdyti informacinę veiklą, vadovauti personalui, organizuoti biuro, skyriaus ar kito padalinio veiklą, darbuotojų paiešką, atranką, įdarbinimą, kvalifikacijos tobulinimą, tvarkyti įmonės veiklos ir su darbo santykiais susijusią dokumentaciją, valdyti materialinius ir finansinius išteklius, kurti įstaigos ar įmonės įvaizdį, organizuoti personalo kvalifikacijos kėlimą, parinkti darbuotojų motyvacijos formas.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Busimieji įstaigų ir įmonių administratoriai studijuoja bendruosius ir studijų pagrindų dalykus: užsienio kalbą, filosofijos įvadą, matematiką, psichologijos įvadą, verslininkystę, tiriamųjų darbų pagrindus, greitojo spausdinimo technologiją, veiklos dokumentavimą, mikroekonomiką, makroekonomiką, informatiką, įmonių ekonomiką, apskaitos pagrindus, bendravimo kultūrą, organizacinę elgseną, vadybos pagrindus, rinkodarą. Specialiuosius profesinius dalykus studijuoja priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos: verslo įmonių administravimo arba valstybinių ir viešųjų įstaigų administravimo dalykus.
Iš viso studijuojami 28 dalykai. Penki procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Studentai atlieka tris praktikas: pažintinę, veiklos dokumentavimo-kompiuterinę ir baigiamąją praktiką. Bendra praktikų trukmė - 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami rinkos tyrimų atlikimo, vadovavimo personalui, veiklos organizavimo bei koordinavimo ir kiti gebėjimai. Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas Įstaigų administravimo profesinio bakalauro laipsnis.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigus studijų programą, suteikiamas įstaigų administravimo profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir administratoriaus profesinė kvalifikacija.
Baigus įstaigų ir įmonių administravimo studijų programą, studijas galima tęsti pagal socialinių mokslų srities vadybos studijų krypties universitetinių studijų programas.
Įstaigų ir įmonių administravimo studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti įstaigų ir įmonių administratoriais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Administratoriaus kvalifikacija reikalinga norint dirbti įstaigų ir įmonių administratoriumi.
Asmuo, įgijęs administratoriaus kvalifikaciją, turi:
gebėti organizuoti ir koordinuoti įmonių, įstaigų veiklą, valdyti informacinę veiklą, vadovauti personalui, analizuoti ir spręsti klientų problemas, dokumentuoti įstaigos ir įmonės veiklą, valdyti materialinius ir finansinius išteklius, kurti įstaigos ar įmonės įvaizdį, organizuoti personalo kvalifikacijos kėlimą, siūlyti darbuotojų motyvacijos būdus, organizuoti priėmimus, susirinkimus, pasitarimus ir juos aptarnauti, laikytis darbo saugos ir higienos reikalavimų, organizuoti darbuotojų atranką, organizuoti mokymą, teikti informaciją vidaus ir išorės vartotojams;
žinoti teisės aktus, reglamentuojančius pasirinktą veiklos kryptį, bendrą LR įmonių steigimo tvarką, darbo teisės reikalavimus, įmonės verslo plano parengimo tvarką, veiklos strategijos formavimo etapus, darbuotojų atrankos metodus, darbo užmokesčio formas, ekonomiškai naudingus finansavimo šaltinius, tarptautinio protokolo pagrindus, organizacijos veiklai taikomus kokybės valdymo standartus, kontrolės proceso etapus bei efektyvios kontrolės savybes, įmonės (įstaigos) planų sudarymo tvarką bei planavimo proceso principus;
mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais, taisyklingai reikšti mintis, būti taktišku, mandagiu, kruopščiu ir sąžiningu.
Norintiems siekti administratoriaus kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Įgiję administratoriaus kvalifikaciją asmenys gali dirbti įstaigų ir įmonių administratoriais verslo įmonėse, valstybinėse ir viešosiose įstaigose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju