Mokymo programos
Draudimas
Valstybinis kodas: 653N10003
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti draudimo vadybininkus, kurie gebėtų planuoti ir organizuoti draudimo įmonių veiklą, rizikų veiklą, teikti draudimo paslaugas, vertinti verslą ir turtą, administruoti įmonę, vadovauti darbuotojams, kontroliuoti verslo būklę, plėsti verslą.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji draudimo vadybininkai studijuoja bendruosius profesinius dalykus ir studijų pagrindų dalykus: aukštąją matematiką, kalbos kultūrą ir raštvedybą, darbo ir civilinę saugą, teisę, filosofiją, sociologiją, verslo vadybą, personalo valdymą, specialybės užsienio kalbą, verslo informacines sistemas, rinkodarą ir rinkos tyrimus, darbo teisę, draudimo teisę, finansų apskaitą, verslo planavimą ir organizavimą, statistinę duomenų analizę. Specialiuosius profesinius dalykus ? bankininkystę, draudimą, įmonės finansų valdymą ? studijuoja priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos: gyvybės draudimo ar negyvybės draudimo.
Iš viso studijuojami 25 dalykai. Penki procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Praktinės studijos vyksta dviem etapais: mokomoji ir profesinės veiklos praktika. Praktinių studijų trukmė ? 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami rinkodaros, draudimo paslaugų teikimo, turto ir verslo vertinimo, įmonių administravimo ir kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas profesijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir vadybininko profesinė kvalifikacija.
Baigus verslo vadybos studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo socialinių mokslų srities vadybos ir verslo administravimo studijų krypties programas.
Draudimo vadybos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti draudimo vadybininkais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Vadybininko kvalifikacija reikalinga norint dirbti draudimo vadybininku.
Asmuo, įgijęs draudimo vadybininko kvalifikaciją, turi:
- gebėti naudotis įstatymais ir kitais teisės aktais, reglamentuojančiais teisinę draudimo ir perdraudimo veiklos aplinką, draudimo ir rizikos valdymo teorijos pagrindus pritaikyti konkretiems draudimo sprendimams, vesti draudimo įmonių finansinę atskaitomybę, organizuoti draudimo įmonių kapitalo investicijų veiklą, marketingo veiklą draudimo ir brokerių įmonėse, inicijuoti ir įgyvendinti naujų draudimo produktų bei sistemų tobulinimą ir kokybę, sudaryti ir valdyti įvairių rūšių draudimo sutartis su asmenimis ir organizacijomis, vertinti verslą ir turtą, suprasti kreditų draudimo esmę, planuoti ir organizuoti draudimo ir brokerių įmonių veiklą, parengti įmonės (padalinio) verslo, veiklos ir strateginius planus;
- žinoti teisines draudimo veiklos steigimo ir organizavimo formas ir taisykles, draudimo įmonės steigimo ypatumus, bendruosius reikalavimus, leidimus veiklai, draudimo įmonių finansų valdymo ypatumus, Lietuvos ir tarptautinio ūkio verslo aplinką ir plėtros tendencijas, perdraudimo formas ir teisinį reglamentavimą, LR teisinę bazę, reglamentuojančią draudimo įstaigų nuosavo ir skolinto kapitalo investicijas, kilnojamojo ir nekilnojamojo turto vertinimo metodikas, kredito, eksporto (importo) kreditavimo, finansinių nuostolių ir kitų draudimo rūšių esmę, gyvybės rizikos valdymo būdus ir asmens draudimo rūšis, negyvybės rizikos valdymo būdus ir draudimo rūšis;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais, lanksčiai vertinti reiškinius, būti kruopščiu ir sąžiningu.
Draudimo vadybininko kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal vadybos ir verslo administravimo studijų programas.
Norintiems siekti draudimo vadybininko kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti draudimo vadybininku nėra pripažįstami.
Įgiję draudimo vadybininko kvalifikaciją asmenys gali dirbti draudimo vadybininkais smulkiose, vidutinėse, stambiose Lietuvos Respublikos verslo įmonėse bei panašiuose tarptautinio verslo įmonių padaliniuose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Klaipėdos verslo aukštoji mokykla, UAB Klaipėda Tilžės g. 46A
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju