Mokymo programos
Statybos verslo vadyba Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653N20015
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijos vyksta ir Šiaulių fakultete. Statybos verslo vadybos studijų programa skirta rengti vadybininkus, išmanančius statybos darbus, jų planavimą ir organizavimą naudojant įvairias technologijas, žinančius statybos darbų įvairovę, nuoseklumą, technikos ir technologijų priemones, mokančius tirti ir pasirinkti rinką.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į Vakarų Lietuvos verslo kolegiją sąlygas.
Būsimieji statybos verslo specialistai studijuoja bendruosius dalykus: aukštąją matematiką, sociologiją, veiklos dokumentavimą, darbo ir civilinę saugą, verslo teisę, ir kvalifikacinius dalykus: vadybos pagrindus, įmonės finansų ir apskaitos pagrindus, statybos darbų technologiją ir organizavimą, pastatų inžinerines sistemas, sąmatų sudarymo pagrindus.
Pasirinkusieji nekilnojamojo turto vadybos specializaciją studijuoja: nekilnojamo turto vadybą, rinkos tyrimus, statinių vertinimo pagrindus, prekybą nekilnojamu turtu.
Pasirinkusieji statybinių medžiagų vadybą studijuoja: pastatų inžinerinių sistemų gaminius ir medžiagas, rinkos tyrimus, logistiką, statinių apdailos medžiagas.
Praktinės studijos vyksta trimis etapais: pažintinė praktika, mokomoji praktika ir priešdiplominė praktika. Jos skirtos susipažinti su statybos įmonių veiklos organizavimo priemonėmis, bendravimo su klientais principais, įtvirtinti žinias personalo darbo planavime, statybinių ir apdailos medžiagų tiekimo organizavime, pastatų ir konstrukcijų vertinime. Praktinių studijų trukmė- 20 savaičių.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas vadybos profesinis bakalauro laipsnis ir vadybininko kvalifikacija.
Baigus statybos verslo vadybos studijų programą studijas galima tęsti verslo vadybos, ekonomikos, verslo administravimo, statybos inžinerijos universitetinėse bakalauro programose.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Statybos verslo vadybininko kvalifikacija reikalinga norint dirbti vadybininko darbą.
Asmuo, įgijęs statybos verslo vadybininko kvalifikaciją, turi:
gebėti įvertinti verslo aplinką, naudodamasis teisės aktais parengti verslo planą, įkurti savo įmonę, mokėti naudotis informaciniais šaltiniais, priimti sprendimus tiriant ir pasirenkant rinką, įvertinti esamą statybinės įmonės veiklą, parengti veiklos vystymo planą, strategiją ir taktiką, organizuoti nenutrūkstamą darbo procesą statybinėje įmonėje ar jos padaliniuose, užtikrinti veiklos kokybę, gebėti suvokti darbuotojų vaidmenį įmonėje, organizuoti darbuotojų atranką, mokėti motyvuoti darbuotojus ir organizuoti jų profesinę veiklą, mokėti bendrauti ir bendradarbiauti, gebėti pritaikyti inovacijas versle, žinoti tarptautinės rinkos ypatumus, mokėti valdyti ir kontroliuoti turimus materialinius ir finansinius išteklius.
gebėti analizuoti pastato paskirtį, funkcijas, konstrukcines schemas, parinkti konstrukcijas pagal architektūrinius sprendimus, statybines medžiagas pagal pastatams keliamus reikalavimus, parengti sąmatinę dokumentaciją, žinoti statybos darbų ir inžinerinių sistemų įrengimo technologijas, organizuoti žmonių saugą ir gamtos apsaugą statybvietėje, atpažinti saugotinas nekilnojamojo kultūros paveldo vertybes, organizuoti remonto darbus.
gebėti vertinti nekilnojamą turtą, žinoti pagrindinius rinkos tyrimo ir įvertinimo metodus, nekilnojamo turto prekybos ypatumus, žinoti medžiagas ir gaminius, panaudojimo sritis, pervežimo ir sandėliavimo reikalavimus, statybinių medžiagų rinką, gebėti įvertinti statybinių medžiagų sudėtį, struktūrą ir savybes.
Norintiems siekti statybos verslo vadybininko kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Įgiję statybos verslo vadybininko kvalifikaciją asmenys gali dirbti vadybininku ar padalinio vadovu statybinių organizacijų bei statybinių medžiagų gamybos komerciniuose skyriuose, prekybos įmonėse, nekilnojamo turto agentūrose, kurti savo įmonę susijusią su statybos verslu.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju