Mokymo programos
Susisiekimo keliai ir statiniai Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653H22001
Kodas pagal ISCED: 52184
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti inžinierius, kurie gebėtų įkurti verslo įmonę, parengti įmonės (padalinio) verslo bei ūkinės veiklos planus, analizuoti ekonominę verslo aplinką, atlikti kelių projektavimo, planavimo, organizavimo darbus geležinkelio ir automobilių kelių įmonėse.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji susisiekimo kelių ir statinių inžinieriai studijuoja bendrojo lavinimo dalykus (užsienio kalbą, filosofiją, matematiką, fiziką, specialybės kalbą, informacines technologijas, saugą darbe ir ekologiją, ekonomikos pagrindus), studijų pagrindų dalykus (inžinerinę grafiką, elektrotechniką, techninę mechaniką, bendrąją transporto sistemą, standartizacijos pagrindus, inžinerinę geodeziją, inžinerinius tyrinėjimus ir projektavimą, statybos ir konstrukcines medžiagas, inžinerinius statinius, kelio ir statinių defektus), specialiuosius profesinius dalykus (autokelių priežiūros ir remonto darbus, autokelių tiesimo, priežiūros, remonto mašinas ir mechanizmus ar geležinkelio priežiūros ir remonto darbus, kelių ūkio mašinas ir mechanizmus, technines eksploatavimo taisykles) ir dalykus priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos: autokelių techninės priežiūros ir remonto arba geležinkelių techninės priežiūros ir remonto.
Iš viso studijuojami 28 dalykai. Penki procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Praktinės studijos vyksta penkiais etapais: pažintinė, elektromontavimo, geologijos technologinė įmonėje ir baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė – 24 savaitės. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami kelių projektavimo, planavimo, darbo organizavimo ir kiti. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas profesijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir inžinieriaus profesinė kvalifikacija.
Baigus susisiekimo kelių ir statinių studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo technologijos mokslų srities, transporto inžinerijos studijų krypties programas.
Susisiekimo kelių ir statinių studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti inžinieriais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Aprašas rengiamas

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija Vilnius Antakalnio g. 54
Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija Vilnius Antakalnio g. 54
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju