Mokymo programos
Interaktyvusis dizainas Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653W63001
Kodas pagal ISCED: 52121
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Meno studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti audiovizualinio meno profesinius bakalaurus, interaktyviojo dizaino dizainerius, išmanančius kaip parengti sudėtingo audiovizualinio interaktyvaus produkto projektą bei gebančius šį projektą įgyvendinti remiantis meniniais ir skaitmeninių technologijų valdymo įgūdžiais, taip pat išmanančius dizaino rinkos dėsnius ir gebančius organizuoti savo verslą audiovizualinės medijos srityje.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas, susijusias su vizualinių menų srities gebėjimais.
Būsimieji interaktyviojo dizaino specialistai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: anglų kalbą, informacines technologijas, kino ir animacijos istoriją, kultūros istoriją, kalbos kultūrą, ekonomikos teoriją, vadybą, rinkodarą, civilinę ir darbo saugą ir , teisę; studijų pagrindų dalykus: komponavimą, dizaino pagrindus, piešimą ir tapybą, šriftą, sąveikiąsias ir skaitmenines technologijas, reklamos, fotokino ir animacijos bei įmonės įvaizdžio kūrimo , verslo ekonomikos pagrindus ir kt. bei specialiuosius profesinius dalykus, priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos:
- skaitmeninės animacijos;
- vizualiųjų komunikacijų dizaino.
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojami 33 dalykai.
Praktinės studijos vyksta penkiais etapais: specialybės įvadas, grafikos, piešimo ir tapybos darbai, idėjų vizualizavimo ir projektavimas bei profesinė praktika įmonėje. Praktinių studijų trukmė - 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinamipiešimo, tapymo, interaktyvių audiovizualinių produktų kūrimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju dizaino darbu. Baigusiajam suteikiamas audiovizualinio meno profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir interaktyviojo dizaino dizainerio profesinė kvalifikacija.
Baigus interaktyviojo dizaino mokymo programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo meno studijų srities, audiovizualinio meno studijų krypties magistrantūros programas, prieš tai, esant reikalui, įvykdžius išlyginamųjų pirmos pakopos universitetinio lygio studijų programos reikalavimus.
Interaktyviojo dizaino studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą, gebėjimų vizualinių menų srityje bei siekiantiems tapti interaktyviojo dizaino dizaineriais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Aprašas rengiamas

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija Vilnius Antakalnio g. 54
Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija Vilnius Antakalnio g. 54
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju