Mokymo programos
Skandinavų filologija Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 612R60001
Kodas pagal ISCED: 51122
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Humanitarinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti filologijos bakalaurus, gebančius savarankiškai analizuoti kalbos ir literatūros raiškos formas, atlikti filologinius tyrimus, teoriškai ir praktiškai vartoti pasirinktą skandinavų kalbą.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji skandinavų filologijos specialistai studijuoja bendrauniversitetinius dalykus: filosofijos įvadą, kompiuterinės lingvistikos įvadą, estetiką, etiką, ugdymo filosofiją ir vadybą ir kitus dalykus.
Kiekvienais metais šioje studijų programoje būna priimami studentai į skirtingų užsienio kalbų(švedų, norvegų ir danų) studijas. Pagal atitinkamą užsienio kalbą studijuoja šiuos specialybinius dalykus: Skandinavijos šalių istoriją, šiuolaikinę danų kalbą, šiuolaikinę švedų kalbą, šiuolaikinę norvegų kalbą, švedų kalbos leksikologiją ir kitus dalykus.
Praktinės studijos nenumatytos.
Studijų programa baigiama baigiamuoju bakalauro darbu. Baigusiajam suteikiamas filologijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus skandinavų filologijos bakalauro studijų programą, studijas galima tęsti humanitarinių mokslų srities magistrantūros studijų programose.
Skandinavų filologijos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą ir siekiantiems tapti literatūrinių ir dalykinių tekstų vertėjais, referentais, administratoriais ir organizatoriais bei redaktoriais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Filologijos bakalauro kvalifikacija reikalinga norint dirbti literatūrinių ir dalykinių tekstų vertėjo, referento, administratoriaus ir organizatoriaus bei redaktoriaus darbą.
Asmuo, įgijęs filologijos bakalauro kvalifikaciją, turi:
- gebėti laisvai bendrauti užsienio kalba, naudotis šiuolaikinėmis informacijos technologijomis, savarankiškai dirbti, atlikti tyrimą, formuluoti tyrimo tikslą bei uždavinius, kelti ir atskleisti hipotezes, interpretuoti gautus duomenis, taikyti įgytas kalbos žinias ir suformuotus praktinio ir mokslinio darbo įgūdžius profesinėje veikloje arba toliau studijuodamas;
- žinoti svarbiausius lietuvių filologijos mokslo dalykus, kalbos ir rašto istoriją, atitinkamos Skandinavų šalies (danų, norvegų, švedų) literatūrą ir jos raidą bei tautos istoriją ir kultūrą;
- mokėti atsakingai ir savarankiškai organizuoti savo darbą, sklandžiai, nuosekliai ir aiškiai reikšti savo mintis, kritiškai ir konstruktyviai mąstyti, būti mandagiu, komunikabiliu, tolerantišku, mokėti išlaikyti savitvardą ir efektyviai valdyti konfliktus.
Filologijos bakalauro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal skandinavų filologijos studijų programą.
Norintiems siekti filologijos bakalauro kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti skandinavų filologijos specialistais nėra pripažįstami.
Įgiję filologijos bakalauro kvalifikaciją asmenys gali dirbti įvairiose kultūros, švietimo, leidybos ir žiniasklaidos institucijose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju