Mokymo programos
Vadybos informacinės sistemos Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 612N20002
Kodas pagal ISCED: 51134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti vadybos informacinių sistemų darbuotojus, gebančius savarankiškai atlikti sudėtingą su asmenine kompetencija susijusį darbą šiose srityse: informacijos ir komunikacijos technologijų diegimas, informacinių sistemų projektų kūrimas ir diegimas, sistemų eksploatavimas ir plėtra, informacijos verslo kūrimas ir vystymas. Absolventas geba kūrybiškai naudoti ir taikyti šiuolaikines informacijos ir ryšio technologijas.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji vadybos ir verslo administravimo bakalaurai studijuoja bendrauniversitetinius dalykus: aukštąją matematiką, politologijos įvadą, užsienio kalbą, logiką, apskaitos teoriją bei specialybinius dalykus: ekonomikos teoriją, verslo informatiką, informacijos ir komunikacijos technologijas, informacinių sistemų analizę, įmonės finansus ir kitus dalykus.
Praktinės studijos susideda iš mokomošios ir profesinės praktikos. Praktinių studijų trukmė – 200 val. Jų metu įtvirtinami informacinių sistemų projektavimo, programinės, techninės ir technologinės įrangos parinkimo bei taikymo ir kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju bakalauro darbu. Baigusiajam suteikiamas vadybos ir verslo administravimo bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus vadybos informacinių sistemų bakalauro studijų programą, studijas galima tęsti socialinių mokslų srities magistrantūros studijų programose.
Vadybos informacinių sistemų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą ir siekiantiems tapti informacijos vadybininkais, informacinių sistemų projektuotojais ir vadovais, informacijos verslo organizatoriais

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Vadybos ir verslo administravimo bakalauro kvalifikacija reikalinga norint dirbti informacijos vadybininko, informacinių sistemų projektuotojo ir projektų vadovo, informacinių sistemų administratorių bei informacijos verslo organizatorių darbą.
Asmuo, įgijęs vadybos ir verslo administravimo bakalauro kvalifikaciją, turi:
- gebėti savarankiškai atlikti sudėtingą, su asmenine atsakomybe susijusį darbą šiose srityse: informacijos ir komunikacijos technologijų diegimas, informacinių sistemų projektų kūrimas ir diegimas, sistemų eksploatavimas ir plėtra, informacijos verslo kūrimas ir vystymas, gebėti kūrybiškai naudotis šiuolaikinėmis ryšio ir informacinėmis technologijomis;
- žinoti informacijos ir komunikacijos technologijas, kompiuterio duomenų apdorojimo ir vadybos sprendimų paramos sistemas, naujas vadybos ir ekonomikos teorijas bei ūkio ir verslo valdymo metodus;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, analitiškai mąstyti, efektyviai bendrauti su klientais, lanksčiai ir kūrybiškai vertinti reiškinius bei priimti vadybinius sprendimus, būti taktišku, mandagiu, kruopščiu ir sąžiningu.
Vadybos ir verslo administravimo bakalauro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal vadybos informacinės sistemos studijų programą.
Norintiems siekti vadybos ir verslo administravimo bakalauro kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti vadybos ir verslo administratoriumi nėra pripažįstami.
Įgiję vadybos ir verslo administravimo bakalauro kvalifikaciją asmenys gali dirbti aukščiausios kvalifikacijos informacinių sistemų projektuotojais ir vadovais verslo įmonėse, vyriausybinėse organizacijose ir kitose valdžios struktūrose, mokslo, studijų ir švietimo įstaigose, tarptautinėse organizacijose ir bendrovėse.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju