Mokymo programos
Religinis švietimas
Valstybinis kodas: 621V80004
Kodas pagal ISCED: 51214
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Humanitarinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Plečiamoji religijos mokslų magistrantūros, krikščioniškojo švietimo studijų programa skirta asmenims, siekiantiems tapti krikščioniškojo švietimo specialistais ir turintiems religijos mokslų bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Stojantysis turi turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas, susijusias su krikščioniška vertybinę orientacija. Turintys socialinių arba humanitarinių mokslų bakalauro kvalifikacinį laipsnį asmenys taip pat gali studijuoti pagal krikščioniškojo švietimo programą išlaikydami egzaminus iš papildomųjų studijų religijos mokslų srities dalykų.
Būsimieji religijos mokslų magistrai, krikščioniškojo švietimo specialistai studijuoja plečiamojo lygio dalykus: švietimo tyrimų metodologiją ir metodikas, religijos mokslų tyrimų metodus, Biblinę katechezę, krikščioniškąją didaktiką, krikščioniškąją antropologiją, liturginę antropologiją, suaugusiųjų katechizaciją, rengimą sakramentiniam gyvenimui, meilę ir pasirengimą šeimai, pastoracines programas ir jų rengimą, jaunimo pastoraciją ir taikomuosius studijų dalykus: psichologiją, filosofiją, lotynų kalbą ir kt. Iš viso studijuojama 15 dalykų.
Praktinės studijos nenumatytos, tačiau atliekami kursiniai tiriamieji darbai ir projektai.
Studijos baigiamos baigiamuoju magistro diplominiu darbu. Baigusiajam suteikiamas religijos mokslų magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus religijos mokslų magistrantūros, krikščioniškojo švietimo studijų programą galima tęsti studijas humanitarinių ir socialinių mokslų srities doktorantūroje.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Aprašas rengiamas
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vytauto Didžiojo universitetas Kaunas K. Donelaičio g. 58
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju