Mokymo programos
Tarptautinė prekyba
Valstybinis kodas: 621N10005
Kodas pagal ISCED: 51234
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Tarptautinės prekybos studijų programa skirta rengti aukštos kvalifikacijos vadybininkus, turinčius tarptautinės prekybos politikos rengimo ir administravimo kompetencijas ir gebančius dirbti nacionalinių, Europos ir tarptautinių organizacijų, verslo struktūrų tose srityse, kurios susijusios su tarptautiniu verslu, tarptautine prekyba, jos integravimu ekonomikoje, vadybos ir administravimo strateginių programų ir priemonių rengimu, jų įgyvendinimu bei monitoringu ir ekspertize.
Stojantysis turi turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji vadybos ir verslo administravimo magistrai studijuoja 20 studijų dalykų: tarptautinį marketingą ir rinkos tyrimus, tarptautinio verslo įžvalgą, tarptautinę logistiką, elektroninę komerciją, tarptautinės prekybos finansavimą, tarptautinius atsiskaitymus, Europos Sąjungos užsienio prekybos administravimą ir muitinės procedūras ir kt.
Praktika nenumatyta.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas vadybos ir verslo dministravimo magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus Tarptautinės prekybos studijų programą studijas galima tęsti vadybos ir administravimo bei kitų socialinių mokslų srities doktorantūrose.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti vadybininko (administratoriaus) darbą tarptautinio verslo, tarptautinės prekybos srityse Lietuvos ir Europos Sąjungos institucijose, stambaus ir vidutinio bei smulkaus verslo įmonėse, valstybinėse institucijose, susijusiose su tarptautine prekyba, kurios reikalauja teorinių, metodologinių ir specialiųjų žinių apie tarptautinės prekybos procesus, jų valdymą.
Asmuo, baigęs Tarptautinės prekybos studijų programą ir įgijęs vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti kritiškai taikyti pasaulinę ir europinę tarptautinės prekybos politikos patirtį, spręsti praktinius vadybos ir administravimo uždavinius, kylančius viešajame sektoriuje (valstybiniu, apskrities ir savivaldybių bei įstaigų lygiu), verslo sektoriuje (stambaus, vidutinio bei smulkaus verslo įmonių lygiu), kritiškai taikyti tarptautinės prekybos tradicines teorijas ir šiuolaikines koncepcijas tiriant su tuo susijusius ekonomikos reiškinius makro, mezo ir mikro lygiais, taikyti rinkos, prekių tarptautinių srautų tyrimo technologijas (įvairius kiekybinius ir kokybinius tyrimų metodus) skirtingai ekonominei ir socialinei aplinkai tirti, apdoroti ir analizuoti socialinius-ekonominius duomenis, remiantis šiuolaikiniais statistikos metodais bei naudojant informacines technologijas, rengti, įgyvendinti ir vertinti tarptautinės prekybos politikos priemones bei projektus, atitinkančius tarptautinius standartus ir ES reikalavimus;
- žinoti tarptautinės prekybos teorijas - tradicines ir šiuolaikines teorines koncepcijas, bei tarptautinę prekybą reglamentuojančius teisės aktus;
- mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais.
Vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal vadybos ir verslo administravimo studijų programą.
Tarptautinės prekybos studijų programa skirta asmenims, baigusiems universitetines pagrindines vadybos ir verslo administravimo, viešojo administravimo, ekonomikos krypties studijas bei teisės ir valdymo programą arba turintiems atitinkamus vientisųjų universitetinių studijų diplomus.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti vadybos ir verslo administravimo specialistais nėra pripažįstami.
Baigę Tarptautinės prekybos studijų programą ir įgiję vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį asmenys galės dirbti nacionalinėse, ES ar tarptautinėse organizacijose tarptautinio verslo, tarptautinės prekybos politikos vadybos ir administravimo srityse. Specifinė tarptautinės prekybos sritis apima ir tarptautinės prekybos politikos rengimą, įgyvendinimą, vertinimą, viešųjų ryšių palaikymą, tarpininkavimo, konsultavimo ir administravimo paslaugas ir t.t.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Mykolo Romerio universitetas Vilnius Ateities g. 20
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju