Mokymo programos
Logistika ir ekspedijavimas
Valstybinis kodas: 653N18001
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti transporto vadybininkus, kurie suvoktų transporto ir Lietuvos ūkio infrastruktūros perorganizavimo ir integravimosi į vieningą Vakarų Europos sistemą svarbą, organizuotų užsakymų tvarkymą, finansinių atsiskaitymų sistemą, atnaujintų transporto parką, efektyviai tvarkytų transportavimo technologiją, savarankiškai priimtų sprendimus ir už juos atsakytų, derėtųsi su klientais.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji transporto vadybos specialistai studijuoja bendruosius profesinius dalykus ir studijų pagrindų dalykus: kalbos kultūrą ir raštvedybą, taikomąją matematiką, užsienio kalbą, informacines technologijas, filosofiją, mikroekonomiką, makroekonomiką, demografiją, sociologiją, vadybą, transporto įmonių valdymą, transporto sistemą, kokybės vadybą, strateginį valdymą, personalo vadybą, logistiką, finansus, apskaitos pagrindus, finansinę apskaitą, apskaitos ir valdymo kompiuterizavimą. ir specialiuosius profesinius dalykus studijuoja priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos: logistikos ar autotransporto įmonių organizavimo ir valdymo.
Iš viso studijuojami 43 dalykai. Penki procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Praktinės studijos vyksta trimis etapais: transporto įmonių valdymo, transporto verslo organizavimo ir baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė – 23 savaitės. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami transporto įmonės valdymo, logistinės informacijos rinkimo, plėtros strategijos ir veiklos plano rengimo gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas profesijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir vadybininko profesinė kvalifikacija.
Baigus transporto vadybos studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo socialinių mokslų srities vadybos ir verslo administravimo studijų krypties programas.
Transporto vadybos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti transporto vadybininkais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Transporto vadybininko kvalifikacija reikalinga norint dirbti transporto vadybininku.
Asmuo, įgijęs transporto vadybininko kvalifikaciją, turi:
gebėti vertinti tarptautinio ir Lietuvos ūkio vystymosi kryptis bei sąlygas, darančias įtaką numatytos autotransporto įmonės kūrimui, išskirti autotransporto ypatumus, sudaryti autotransporto verslo įmonės valdymo struktūrą pagal numatytą veiklos pobūdį ir tipą, parengti ir įgyvendinti verslo planą, planuoti ir atlikti rinkos tyrimus, naudotis informacinėmis technologijomis, priimti sprendimus produktyviai veiklai vystyti, reaguoti į rinkos pokyčius priimant valdymo sprendimus, valdyti ir racionaliai naudoti turimus išteklius, organizuoti darbą autotransporto įmonėje (padalinyje) ir užtikrinti jo kokybę, vadovauti darbuotojams, bendradarbiauti su šalies ir užsienio partneriais bei konkurentais;žinoti teisės aktus, reglamentuojančius pasirinktą veiklos kryptį, bendrą LR įmonių steigimo tvarką bei tarptautinių konvencijų reikalavimus autotransporto ir logistikos srityje, darbo teisės reikalavimus, įmonės verslo plano parengimo tvarką, veiklos strategijos formavimo etapus, motyvavimo teorijas, darbuotojų atrankos metodus, darbo užmokesčio formas, kredito, apyvartinio kapitalo valdymo ypatybes, tarptautinių sandorių sudarymo būdus ir formas, verslo plėtros užsienio rinkose principus, rinkos tyrimo metodus, veiklos kokybės kontrolės būdus, finansinės analizės, apskaitos principus;mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais, aiškiai ir nuosekliai reikšti mintis, surasti problemas ir jas spręsti, lanksčiai vertinti reiškinius, būti tolerantišku ir nekonfliktišku.
Transporto vadybininko kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal transporto vadybos studijų programą.
Norintiems siekti transporto vadybininko kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti transporto vadybininku nėra pripažįstami.
Įgiję transporto vadybininko kvalifikaciją asmenys gali dirbti krovinių ekspeditoriumi, logistikos vadybininku, krovos darbų planuotoju ir organizatoriumi transporto įmonėje, įvairių įmonių tiekimo ir realizavimo skyriuose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
"Tarptautinė teisės ir verslo aukštoji mokykla", UAB Vilnius Laisvės pr. 58
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju

2012-07-05

Daugiau informacijos apie Logistikos ir ekspedijavimo studijų programą galite rasti TTVAM internetiniame puslapyje:http://www.ttvam.lt/studijos/v adybos-fakultetas/studiju-programos/logi stika-ir-ekspedijavimas

2011-01-12

Daugiau informacijos apie Transporto vadybos studijų programą galite rasti TTVAM internetiniame puslapyje: http://www.ttvam.lt/lt/stu dijos/vadybos-fakultetas/studiju-program os/transporto-vadyba