Mokymo programos
Logisto mokymo programa
Valstybinis kodas: 362034502
Kodas pagal ISCED: 33334
Lygmuo ir/ar tipas:
Pagrindinis profesinis mokymas
Verslas ir administravimas
Baigimo sertifikatas: Kvalifikacijos pažymėjimas

Anotacija arba apibūdinimas

Mokymo programa skirta rengti logistus (pervežimų organizatorius) – darbuotojus, žinančius prekių, krovinių pervežimo ir tiekimo techniką bei technologiją, gebančius organizuoti prekių pateikimą nuo gamintojo iki vartotojo ar iki pardavėjo.
Siekiant šių tikslų būsimieji logistai (pervežimų organizatoriai) teorinių užsiėmimų metu mokomi logisto darbo organizavimo, logistikos, marketingo, apskaitos pagrindų, verslo ekonomikos pagrindų, teisės, žaliavų ir medžiagų pažinimo, informacinių technologijų, verslo etikos ir psichologijos, užsienio kalbos.
Praktinis mokymas vyksta krovinių pervežimo, prekybos ir gamybos įmonėse. Praktinio mokymo trukmė – 8 savaitės. Jo metu įtvirtinami ir tobulinami krovinių pervežimo organizavimo, krovinių lydinčių dokumentų rengimo, krovinių gabenimo firmų paieškos bei analizės ir kiti gebėjimai.
Programa baigiama kvalifikacijos egzaminu. Baigusiajam suteikiama logisto kvalifikacija.
Baigus logisto mokymo programą mokymąsi galima tęsti pagal pagrindinio profesinio mokymo įstaigose verslo ir administravimo srities, darbo organizavimo posričio arba aukštojo mokslo vadybos ir verslo administravimo studijų krypties programas.
Logisto mokymo programa skirta asmenims, sulaukusiems 18 metų ir turintiems vidurinį išsilavinimą.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Logisto kvalifikacija reikalinga norint dirbti logistu (pervežimų organizatoriumi).
Asmuo, įgijęs logisto kvalifikaciją, turi:
gebėti organizuoti logisto darbą įmonėje, teisingai pasirinkti veiklos kryptis, užsakyti prekes, išsiaiškinti transporto poreikį, numatyti prekių atvežimo maršrutus bei grafikus, įforminti priimamų krovinių kiekį ir kokybę, užpildyti materialinių vertybių apskaitos dokumentus, sertifikuoti ir standartizuoti prekes, kontroliuoti pervežamų krovinių pristatymo sąlygas ir terminus, tirti rinką (pervežimo paslaugų paklausą ir pasiūlą), , dirbti kompiuteriu ir kita organizacine technika, efektyviai bendrauti su klientais ir partneriais;žinoti prekybinės ir gamybinės, didmeninės ir mažmeninės įmonės funkcijas, , vietinius ir užsienio prekių gamintojus, tiekėjus ir jų produkcijos asortimentą, siūlomas mokamas bei nemokamas paslaugas, prekių asortimento formavimą, prekių savybes, kokybės reikalavimus, prekių laikymo sąlygas ir jų transportavimą, rinkos ekonomikos pagrindus, rinkodaros ir rinkos tyrimų pagrindus, kainų politiką, materialinių vertybių apskaitą ir dokumentinį įforminimą, verslo logistikos objektus, veiklos sferas ir funkcijas, komercinės įmonės logistiką, gamybos ėmonės logistiką, apskaitos pagrindus ir uždavinius, užsienio kalbos komercinio žodyno pagrindus, informacinių technologijų pagrindus; mokėti savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, įtaigiai bendrauti, analitiškai mąstyti ir priimti tinkamus sprendimus, būti atsakingu, mandagiu ir dalykišku.
Logisto kvalifikaciją galima įgyti darbo rinkos ar pagrindinio profesinio mokymo įstaigose, vykdančiose mokymą pagal logisto mokymo programą.
Norintiems siekti logisto kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Įgiję logisto kvalifikaciją asmenys gali dirbti logisto (pervežimų organizatoriaus) darbą krovinių pervežimų, prekybos ir gamybos įmonėse.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Alytaus kolegija Alytus Merkinės g. 2B
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju