Mokymo programos
Elektros ir automatikos įrenginiai Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653H62002
Kodas pagal ISCED: 52152
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti inžinierius, gebančius organizuoti ir atlikti elektros įrenginių, automatikos įtaisų, valdymo sistemų montavimo, derinimo, bandymo ir matavimo darbus, pastatų elektros įrenginių remontą ir techninę priežiūrą, organizuoti verslo įmonės (padalinio) veiklą.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji inžinieriai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: užsienio kalbą, filosofiją, profesinę etiką, kalbos kultūrą, studijų pagrindų dalykus: elektroniką, mikroprocesorinę techniką, medžiagotyrą, mechaniką, elektros mašinas, kompiuterinę grafiką, automatinio valdymo teoriją, automatizavimo sistemų įtaisus, energetinį ūkį, aplinkos ir žmonių saugą ir kt., specialiuosius profesinius dalykus: elektros įrenginių eksploataciją, elektrinius matavimus, įmonių elektros sistemas, elektros pavaras ir valdymo sistemas, elektros įrenginius, technologinių procesų automatizavimą, telekomunikacijų sistemas, valdiklius ir dalykus, priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos:
- Automatinių valdymo sistemų (technologinių procesų automatizavimas, programavimas, valdikliai, mikroprocesoriai);
- Elektromechaninių įrenginių (elektromechaninių įrenginių projektavimas, elektromechaninių įrenginių gamyba ir eksploatavimas)
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojami 35 dalykai. Praktinės studijos vyksta trimis etapais: mokomoji, profesinės veiklos ir baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė - 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami elektros įrenginių ir automatikos įtaisų, automatinių valdymo sistemų montavimo, derinimo, bandymo ir matavimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiama inžinieriaus profesinė kvalifikacija.
Baigus elektros ir automatikos įrenginių studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo technologijos mokslų srities, elektros inžinerijos studijų krypties programas.
Elektros ir automatikos įrenginių studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti inžinieriais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Elektros ir automatikos įrenginių inžinieriaus kvalifikacija reikalinga norint dirbti elektros ir automatikos įrenginių inžinieriumi.
Asmuo, įgijęs elektros ir automatikos įrenginių inžinieriaus kvalifikaciją, turi:
- gebėti planuoti savo veiklą, organizuoti ir atlikti elektros įrenginių, automatikos įtaisų, automatinių valdymo sistemų montavimo, derinimo, bandymo ir matavimo darbus, pastatų elektros įrenginių remontą ir techninę priežiūrą, technologinį valdymą, vertinti elektros ir automatikos įrenginių vystymosi kryptis bei sąlygas, įtakojančias elektros ir automatikos sistemų plėtrą, naudotis informacinėmis komunikacinėmis technologijomis, organizuoti įmonės veiklą
- žinoti elektros ir automatikos įrenginių veikimo ir jų jungimo į sudėtingesnes sistemas principus, teisinius ir aplinkosauginius gamybinės veiklos aspektus, šalies ir tarptautinius teisės norminius dokumentus, reglamentuojančius pasirinktą veiklos kryptį;
- mokėti dirbti kruopščiai, atsakingai, savarankiškai ir komandoje, organizuoti darbą, lanksčiai spręsti profesines problemas.
Elektros ir automatikos įrenginių inžinieriaus kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal elektros ir automatikos įrenginių studijų programą.
Norintiems siekti elektros ir automatikos įrenginių inžinieriaus kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti elektros ir automatikos įrenginių inžinieriumi nėra pripažįstami.
Įgiję elektros ir automatikos įrenginių inžinieriaus kvalifikaciją asmenys gali dirbti elektros ir automatikos įrenginių inžinieriais elektrotechninio profilio įmonėje, vadovauti atskiro padalinio veiklai, kurti savo verslą.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija Vilnius Antakalnio g. 54
Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija Vilnius Antakalnio g. 54
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju