Mokymo programos
Teisė Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653M90009
Kodas pagal ISCED: 52138
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijos vyksta ir Šiaulių fakultete. Teisės studijų programos tikslas - ugdyti kūrybinį ir kritinį mąstymą, sisteminį požiūrį, leidžiantį baigus studijas išmanyti Lietuvos Respublikos teisės sistemą, norminius teisės aktus; gilinti fundamentinių, teisės ir kitų socialinių mokslų žinias, gebėjimą jas taikyti praktikoje, tobulinti profesinius įgūdžius, ugdyti vertybines nuostatas ir gebėjimus, formuoti savarankiško tiriamojo darbo įgūdžius, kompetencijas, kūrybiškai pasirinkti tyrimo ir analizės metodus, gebėjimą įvertinti rezultatus ir juos pritaikyti praktinėje veikloje. Kolegija rengia kvalifikuotą teisininką, atitinkantį Europos sąjungos direktyvas, darbo rinkos paklausą, darbdavių interesus ir studentų interesus.
Į teisės studijas priimami asmenys, turintys ne žemesnį kaip vidurinį išsilavinimą, bei vykdantys priėmimo į Vakarų Lietuvos verslo kolegiją sąlygas.
Pagrindiniai teisės studijų dalykai: romėnų teisė, valstybės ir teisės teorija, LR konstitucinė teisė, administracinė teisė ir procesas, baudžiamoji teisė, baudžiamasis procesas, civilinė teisė, civilinis procesas, teisėsaugos institucijos, Europos sąjungos teisė.
Studentai gali rinktis vieną iš šių šakų:
Verslo įmonių teisinis reguliavimas, kurią sudaro tokie studijuojami dalykai: verslo teisė, draudimo teisinis reguliavimas, prievolių teisė, investicijų teisė/notariatas.
Darbo ir socialinės apsaugos teisė, kurią sudaro tokie studijuojami dalykai: socialinio aprūpinimo teisė, socialinio draudimo teisė, draudimo sutartis.
Studentai atlieka tris praktikas: juridinių dokumentų rengimo, mokomąją ir baigiamąją - specialybės praktiką. Bendra praktikų trukmė - 20 savaičių.
Studijų programa yra baigiama baigiamuoju kvalifikaciniu egzaminu ir baigiamojo darbo rengimu. Baigus studijų programą suteikiamas teisės profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir teisininko profesinė kvalifikacija.
Baigus teisės studijų programą, studijas galima tęsti pagal socialinių mokslų srities teisės studijų krypties universitetinių studijų programas.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Teisininko kvalifikaciją įgijęs asmuo gebės dirbti teisininko darbą įmonėse, įstaigose, organizacijose, mokės naudotis teisės šaltiniais, norminiais aktais tiesioginėje savo veikloje, mokės priimti sprendimus teisinėje veikloje, mokės įvertinti turimą informaciją, pateikti išvadas bei pasiūlymus, gebės teikti teisines konsultacijas įmonėse, institucijose, organizacijose.
Studijų procese įgyjamos pagrindinės funkcinės kompetencijos: gebėjimas rasti reikiamą informaciją; gebėjimas sisteminti, analizuoti duomenis bei pateikti išvadas; gebėjimas teikti konsultacijas fiziniams ir juridiniams asmenims; gebėjimas analizuoti ir įvertinti įmonių, įstaigų ir organizacijų bei fizinių asmenų parengtus teisinius dokumentus; gebėjimas parengti įvairius teisinius dokumentus; gebėjimas atstovauti ir ginti fizinių bei juridinių asmenų teises bei interesus; gebėjimas bendrauti bei bendradarbiauti grupėje.
Studijų procese įgyjamos pagrindinės pažintinės kompetencijos: socialinį individų elgesį ir socialinių institucijų veiklą tiriančių mokslų (sociologijos, psichologijos, ekonomikos, vadybos ir kt.), teisės istorijos ir teorijos, Lietuvos Respublikos konstitucinės teisės, administracinės teisės ir administracinio proceso, baudžiamosios teisės baudžiamojo proceso, civilinio proceso, darbo ir socialinės apsaugos, privatinės teisės, Europos Sąjungos institucinės ir materialinės teisės, Tarptautinės viešosios ir privatinės teisės principai ir pagrindai, Lietuvos Respublikos ir Europos Sąjungos norminių teisės aktų turinys.
Studijų procese įgyjamos bendrosios kompetencijos: gebėjimas rašyti esė, formuluoti mokslinio pobūdžio uždavinius ir išvadas, rengti ir pristatyti ataskaitas; gebėjimas argumentuoti remiantis turimais duomenimis, gebėjimas perteikti žinias; gebėjimas susirasti informacijos šaltinius, naudotis įvairiomis šiuolaikinėmis informacinėmis technologijomis; gebėjimas paskirstyti darbo užduotis, dirbti savarankiškai ir komandoje; gebėjimas būti nešališkam, jautriam kitų asmenų ir aplinkos poveikiui, mokėjimas derinti priešingus interesus; bendravimo ir bendradarbiavimo su kitų sričių specialistais įgūdžiai; savikontrolės įgūdžiai ir gebėjimas tobulėti.
Į teisės studijas priimami asmenys, turintys ne žemesnį kaip vidurinį išsilavinimą.
Teisininkai įgytas profesines žinias gali pritaikyti ir dirbti labai įvairiose srityse: ikiteisminio tyrimo pareigūnais, muitinės tarnautojais, personalo tarnybos vadovais ir specialistais, antstolio padėjėjais, tarnautojais apskrities viršininko administracijos ir savivaldybės administracijos struktūriniuose ir struktūriniuose teritoriniuose padaliniuose bei teisėsaugos institucijose, valstybinio socialinio draudimo fondo teritorinių skyrių pensijų poskyriuose, teisininkais privačiose organizacijose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju