Mokymo programos
Orlaivių pilotavimas
Valstybinis kodas: 601H41001
Kodas pagal ISCED: 51252
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Vientisųjų studijų programos tikslas: rengti aeronautikos inžinerijos studijas baigusį magistrą, orlaivių piloto licencijų lygio profesinę kvalifikaciją turintį specialistą.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą, pirmos klasės sveikatos pažymėjimą, išlaikyti profesinio psichologinio tinkamumo ir fizinio pasirengimo testus.
Būsimieji orlaivių pilotai per 5 metus studijuoja 52 dalykus: bendrojo universitetinio lavinimo (matematikos, fizikos, chemijos, elektrotechnikos, teorinės mechanikos, bendrosios inžinerinės grafikos, žmonių ir aplinkos saugos, informacinių technologijų, mikroprocesorių ir skaitmeninės technikos, medžiagų mechanikos, filosofijos, aviacijos istorijos, mokslinio tyrimo ir inovacijų pagrindų ); studijų pagrindų (skraidybos, bendrosios navigacijos, skrydžio principų, meteorologijos, aviacinės ir skrydžių saugos, radijo ryšio taisyklių ,ekonomikos, vadybos ir teisės); specialaus lavinimo (žmogaus galimybių ir jų ribų,, orlaivių ryšio, elektroninių, radionavigacinių ir elektros įrenginių sistemų, aviacinės anglų kalbos, oro uostų ir jų šviesos signalinių sistemų, orlaivių radiolokacinių sistemų, aviacinių prietaisų, aviacinių variklių ir jų termodinamikos); gilinamojo pobūdžio dalykus (skrydžio dinamiką, orlaivių kompiuterines, radionavigacines, tolimąsias ir palydovinės navigacijos sistemas, skrydžio principus ir orlaivių sklandmenis, konstrukcijas ir funkcines sistemas, oro teisę, oro vežimų vadybą, skrydžio planavimą ir procedūras), taip pat atlieka aeronautikos krypties mokslinius tyrimus.
Keturios skrydžių praktikos yra 19 kreditų apimties. Studijose numatytas kompleksinis projektas, 12 JAR-FCL egzaminų piloto licenzijai įgyti ir magistro baigiamasis darbas.
Baigusieji įgyja aeronautikos inžinerijos magistro kvalifikacinį laipsnį.
Orlaivių pilotavimo programa skirta turintiems vidurinį išsilavinimą ir esantiems tinkamos sveikatos būklės bei išlaikiusieji profesinio psichologinio tinkamumo ir fizinio pasirengimo testus.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Aeronautikos inžinerijos magistro kvalifikacija reikalinga norint dirbti civilinėje, karinėje aviacijoje, pasienio tarnyboje ir kituose vidaus reikalų sistemos padaliniuose.
Aeronautikos inžinerijos magistro kvalifikaciją įgijęs asmuo turi:
- gebėti vykdyti skrydžius orlaiviais arba sraigtasparniais, bendrauti su skrydžių vadovais;
- turėti matematikos, fizikos, chemijos, elektrotechnikos, mikroprocesorių ir skaitmeninės technikos, meteorologijos pagrindus; specialiųjų dalykų - skraidybos, žmogaus fiziologijos ir psichologijos pilotams, radiolokacijos, aerodinamikos, orlaivių konstrukcijų ir sistemų, aviacinių variklių, skrydžių dinamikos, oro teisės, aviacinės ir skrydžių saugos, oro vežimų vadybos, skrydžių planavimo ir procedūrų pagrindus.
- mokėti aviacinę anglų kalbą IV lygiu.
Aeronautikos inžinerijos magistro kvalifikaciją galima įgyti Vilniaus Gedimino technikos universiteto Antano Gustaičio aviacijos institute.
Norintieji studijuoti Orlaivių pilotavimo studijų programą turi būti įgiję vidurinį išsilavinimą, turėti I klasės sveikatos pažymėjimą, išlaikyti profesinio tinkamumo ir fizinio pasirengimo testus.
Įgijusieji aeronautikos inžinerijos magistro kvalifikaciją gali dirbti Lietuvos ir užsienio civilinės aviacijos kompanijose, karinėse oro pajėgose ir vidaus reikalų sistemoje, oro transporto įmonėse.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus Gedimino technikos universitetas Vilnius Saulėtekio al. 11
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju