Mokymo programos
Nekilnojamojo turto vadyba
Valstybinis kodas: 612N20005
Kodas pagal ISCED: 51134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti nekilnojamojo turto vadybos bakalaurus, gebančius suvokti nekilnojamojo turto rinkoje vykstančius procesus kaip visumą, visapusiškai tobulėti ir adaptuotis nuolatos kintančioje kompleksinėje profesinėje, technologinėje ir verslo nekilnojamojo turto sektoriaus aplinkoje, orientuotis tarptautiniuose įvykiuose, suvokti jų politines, socialines, ekonomines, kultūrines priežastis ir sąsajas, analizuoti įmonės ir verslo strategines perspektyvas, valdyti nekilnojamojo turto plėtros projektus, taikyti nekilnojamojo turto vertinimo ir valdymo, sprendimų priėmimo bei verslo vertinimo metodus.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji nekilnojamojo turto vadybos bakalaurai studijuoja bendruosius universitetinius dalykus: matematiką, užsienio kalbą, filosofiją, technikos filosofiją, logiką, kultūros istoriją, psichologiją, protokolą ir etiketą, politologiją, sociologiją; specialybės dalykus: verslo ir vadybos pagrindus, mikroekonomiką ir makroekonomiką, marketingo pagrindus, finansines rinkas ir institucijas, apskaitą ir auditą, nekilnojamojo turto vertinimą, visuotinės kokybės vadybą, verslo planavimą, nekilnojamojo turto vadybą, nekilnojamojo turto vertinimą ir kt.
Praktinės studijos vyksta trimis etapais: pažintinė ir dvi gamybinės praktikos. Bendroji praktinių studijų trukmė - 10 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami įmonės ir verslo strateginių perspektyvų analizės, nekilnojamojo turto plėtros projektų valdymo, verslo vertinimo metodų taikymo ir kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju bakalauro darbu. Baigusiajam suteikiamas vadybos bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus nekilnojamojo turto vadybos studijų programą, studijas galima tęsti pagal socialinių mokslų srities magistrantūros studijų programas.
Nekilnojamojo turto vadybos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą ir siekiantiems tapti nekilnojamojo turto vadybos bakalaurais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Vadybos bakalauro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti vadybos ir verslo administravimo specialisto darbą.
Asmuo, įgijęs vadybos bakalauro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti suvokti nekilnojamojo turto rinkoje vykstančius procesus kaip visumą, spręsti pagrindines šiuolaikinės nekilnojamojo turto valdymo srities problemas, visapusiškai tobulėti ir adaptuotis nuolatos kintančioje kompleksinėje profesinėje, technologinėje, verslo ir etinėje nekilnojamojo turto sektoriaus aplinkoje, analizuoti, planuoti nekilnojamojo turto ir finansines investicijas, vertinti veiklos rezultatus, orientuotis tarptautiniuose įvykiuose, suvokti jų politines, socialines, ekonomines, kultūrines priežastis ir sąsajas, analizuoti įmonės ir verslo strategines perspektyvas, valdyti nekilnojamojo turto plėtros projektus, taikyti nekilnojamojo turto vertinimo ir valdymo, sprendimų priėmimo metodus, verslo vertinimo metodus;
- žinoti Lietuvos ir tarptautinės nekilnojamojo turto rinkos ypatumus, veikimo principus, procesus ir prielaidas, nekilnojamojo turto vertinimo ir valdymo, sprendimų priėmimo metodų pagrindus, verslo vertinimo metodų pagrindus, pagrindinius verslo modelių analizės metodus, svarbiausius mikroekonominius ir makroekonominius reiškinius;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, veiksmingai bendrauti su klientais, strategiškai mąstyti, lanksčiai vertinti reiškinius, būti taktiškas, mandagus ir sąžiningas.
Vadybos bakalauro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti universitetuose.
Norintiems siekti vadybos bakalauro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar saviugdos būdu įgyti gebėjimai dirbti vadybos ir verslo administravimo specialistu nėra pripažįstami.
Asmenys, įgiję vadybos bakalauro kvalifikacinį laipsnį, gali dirbti vadybos ir verslo administravimo specialistais verslo ir viešojo administravimo sektoriaus įmonėse ir įstaigose: nekilnojamojo turto vertinimo srityje, žemėtvarkos, draudimo, tarpininkavimo, rinkodaros, finansų, investicijų valdymo, projektų plėtros ir valdymo bei bendrosios vadybos srityje.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus Gedimino technikos universitetas Vilnius Saulėtekio al. 11
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju