Mokymo programos
Mechanikos inžinerija
Valstybinis kodas: 612H33001
Kodas pagal ISCED: 51152
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti mechanikos inžinerijos bakalaurus, gebančius projektuoti įvairios paskirties mechanizmus ir mašinas, galinčius užtikrinti patikimą mašinų eksploataciją, sugebančius įvertinti mašinų kokybinius parametrus, sėkmingai bendraujančius su kitų sričių specialistais ir vartotojais.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji mechanikos inžinerijos bakalaurai studijuoja bendrauniversitetinius dalykus: matematiką, fiziką, teorinę ir medžiagų mechaniką, mechanizmų ir mašinų teoriją, informatiką, ekonomiką, vadybą ir kt., specialybinius dalykus: mašinų ir prietaisų projektavimą, techninių sistemų ir procesų automatizavimą, mašinų ir prietaisų gamybos technologiją ir kt.
Studijų programoje numatytos 4 specializacijos:
- Aplinkos apsaugos ir energijos apskaitos įrenginiai,
- Mašinų kokybės kontrolė,
- Mašinų projektavimas,
- Mechatronika.Praktinės studijos vyksta dviem etapais: pažintinė ir gamybinė praktikos. Praktinių studijų trukmė – 10 sav. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami įvairios paskirties mechanizmų ir mašinų projektavimo, tinkamos mašinų eksploatacijos užtikrinimo, mašinų kokybinių parametrų įvertinimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju bakalauro diplominiu darbu. Baigusiajam suteikiamas mechanikos inžinerijos bakalauro laipsnis.
Baigus mechanikos inžinerijos studijų programą, studijas galima tęsti technologijos mokslų srities magistrantūros studijų programose.
Mechanikos inžinerijos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti mechanikos inžinerijos bakalaurais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Mechanikos inžinerijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti mechanikos inžinerijos specialisto darbą.
Asmuo, įgijęs mechanikos inžinerijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti projektuoti mašinas ir mechanizmus, paruošti mechanizmų ir mašinų pilną techninės dokumentacijos komplektą, vadovauti mašinų ir mechanizmų gamybai, atlikti pagamintų įrengimų išbandymus ir suderinimo darbus, organizuoti įrengimų apžiūras ir atlikti jų metrologinius įvertinimus, eksploatuoti ir remontuoti mašinas ir mechanizmus
- žinoti įvairios paskirties mašinas bei gamybos technologijas, darbo saugos priemones, darbo ir saugos taisykles, mašinų projektavimo dėsningumus, teisingus mašinų eksploatavimo ir remonto užtikrinimo būdus;
- mokėti efektyviai bendrauti su kitais darbuotojais ir klientais, dirbti kruopščiai, atsakingai, savarankiškai ir greitai, organizuoti savo darbą.
Mechanikos inžinerijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal mechanikos inžinerijos studijų programą.
Norintiems siekti mechanikos inžinerijos bakalauro kvalifikacinio laipsnio, reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti mechanikos inžinerijos specialistais nėra pripažįstami.
Įgiję mechanikos inžinerijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį asmenys gali dirbti mechanikos inžinerijos specialistais pramonės įmonėse, organizacijose prekiaujančiose mašinomis ir mechanizmais, arba juos eksploatuojančiose, remontuojančiose, ūkio ministerijos sistemoje.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus Gedimino technikos universitetas Vilnius Saulėtekio al. 11
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju