Mokymo programos
Verslo administravimas
Valstybinis kodas: 612N11002
Kodas pagal ISCED: 51134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti vadybininkus – plačios erudicijos, kūrybiškai mąstančius, gebančius visą gyvenimą tobulintis ir išlaikyti profesinę kompetenciją verslo administravimo specialistus, galinčius verslo vadybos teorijos žinias sėkmingai taikyti įvairių organizacijų veikloje.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji verslo administravimo specialistai studijuoja bendrauniversitetinius dalykus: etiką, psichologiją, istoriją, ekonomiką, logiką ir specialybinius dalykus: planavimą, vadybinius sprendimus, rinkodaros vadybą, smulkaus verslo vadybą, personalo valdymą, operacijų valdymą, kaštų apskaitą, verslo komunikacijas, strateginį valdymą, organizavimą ir organizacinį projektavimą, pokyčius ir jų valdymą.
Praktinės studijos vyksta trečiame kurse atliekant analitinę praktiką. Praktinių studijų trukmė ? 2 kreditai. Jų metu studentai susipažįsta su organizacijos vadybos struktūra, rinkodaros ir finansų sistemomis, personalo valdymu, veiklos planavimu ir operatyviniu valdymu.
Studijų programa baigiama baigiamuoju ? bakalauro diplominiu darbu. Baigusiajam suteikiamas vadybos bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus vadybos bakalauro studijų programą mokymąsi galima tęsti socialinių mokslų krypties magistratūros programose.
Studijuojant šioje studijų programoje yra galimybė įgyti kitos studijų programos pagrindus pasirenkant gretutinės krypties studijas. Gretutinės krypties studijų pasirinkimo tvarka ir principai skelbiami www.vdu.lt/studijos/gretutines-studijos.html tinklalapyje.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Verslo administravimo specialisto kvalifikacija reikalinga dirbti verslo administratoriaus darbą.
Asmuo, įgijęs verslo administravimo specialisto kvalifikaciją , turi:
- gebėti parengti produktų ar paslaugų rinkotyros ir rinkodaros planus, organizacijos ar jos padalinio valdymo struktūrą, veiklos programą, apskaitos dokumentus, verslo planą arba investicinį projektą, dirbti komandoje ir organizuoti pavaldinių darbą, analizuoti ir vertinti pavaldinių veiklą, efektyviai bendrauti su pavaldiniais, vadovais ar išorės subjektais, organizuoti valdymo sprendimų priėmimo ir įgyvendinimo procesą, bendrauti ir susirašinėti užsienio kalba, mokėti įvertinti ekonominės-socialinės aplinkos veiksnių įtaką verslui, organizuoti firmos ar jos padalinio veiklas, formuluoti užduotis, priimti ir įgyvendinti valdymo sprendimus, organizuoti ir įvertinti personalo valdymo, marketingo, finansų, gamybos valdymo veiklas, rinkti, apdoroti, kaupti ir racionaliai naudoti informaciją, atlikti produktų ir paslaugų rinkodaros tyrimus, naudotis bendrosios paskirties ir kai kuriomis specialiosiomis apskaitos kompiuterinėmis programomis;
- žinoti ekonomikos ir vadybos pagrindus, esminių verslo administravimo sričių (marketingas, finansai, operacijų valdymas, personalo valdymas) pagrindus, verslo infrastruktūrą, smulkaus verslo vadybą, verslo teisės pagrindus, strategavimo principus;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais, aiškiai ir nuosekliai reikšti mintis, surasti problemas ir jas spręsti, lanksčiai vertinti reiškinius, būti tolerantišku ir nekonfliktišku.
-.
Verslo administravimo specialisto kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiose studijas pagal verslo administravimo studijų programą.
Norintiems siekti verslo administravimo specialisto kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti verslo administratoriumi nėra pripažįstami.
Įgijus verslo administravimo specialisto kvalifikaciją asmenys gali dirbti verslo administratoriumi valstybinės ar privačios gamybinės ar paslaugas teikiančios organizacijos administracijos pareigybėse; steigti savo verslą, individualią įmonę ar dalyvauti steigiant kitas verslo formas, dirbti vadybininkais organizacijų marketingo, personalo, finansų padaliniuose, vadovauti žemesnio lygio organizacijų padaliniams ir pan.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vytauto Didžiojo universitetas Kaunas K. Donelaičio g. 58
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju