Mokymo programos
Turizmas ir svetingumas
Valstybinis kodas: 653N83002
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti turizmo administratorius gebančius savarankiškai planuoti ir organizuoti turizmo įmonės veiklą, rengti rinkos tyrimus ir rinkodaros priemones, rengti ir organizuoti turistines keliones, kvalifikuotai teikti informaciją.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji turizmo administratoriai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: užsienio kalbas, sociologiją, matematiką, informacines technologijas, teisės pagrindus, psichologiją, studijų pagrindų dalykus: komercinę teisę, kelionių geografiją, įmonės administravimą, turizmo informacines sistemas, laisvalaikio organizavimą, etnokultūrą, profesinę etiką, verslo vadybą bei kt. ir specialiuosius profesinius dalykus:
- turizmo ir kelionių agentūrų veiklos administravimo (turistinių kelionių ir ekskursijų rengimo metodiką ir pardavimus, bilietų rezervavimo sistemas, turizmo produkto kūrimą);
- turizmo informacijos valdymo (turizmo duomenų bazes, turizmo įmonės informacines sistemas ir informacinį aprūpinimą, turizmo rinkos tyrimus);
- kaimo turizmo administravimo (kaimo turizmo organizavimą, kaimo turizmo projektų vadybą, kaimo turizmo rinkodarą).
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojami 33 dalykai.
Praktinės studijos vyksta trimis etapais: mokomoji praktika, praktika turizmo įmonėje, baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė - 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami turizmo įmonės veiklos organizavimo, įmonės veiklos planavimo, produkto kūrimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas rekreacijos ir turizmo profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir administratoriaus profesinė kvalifikacija.
Baigus turizmo administravimo studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo socialinių mokslų srities, rekreacijos ir turizmo studijų krypties programas.
Turizmo administravimo studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti turizmo administratoriais .
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Administratoriaus kvalifikacija reikalinga norint dirbti turizmo administratoriumi.
Asmuo, įgijęs administratoriaus kvalifikaciją, turi:
- gebėti savarankiškai steigti ir organizuoti ir planuoti turizmo įmonės veiklą, sudaryti turizmo įmonės verslo planą, taikyti bendruosius apskaitos principus, vadovauti personalui, rengti, reklamuoti, parduoti ir organizuoti turistines keliones, atsakingai tvarkyti turistinės kelionės dokumentaciją, organizuoti rinkos tyrimus bei vertinti verslo aplinką, sudaryti kelionės paslaugų rinkinį ir apskaičiuoti jo pardavimo kainą, organizuoti derybas ir sudaryti sutartis, parengti svetingumo programą, organizuoti laisvalaikį ir pramogas, rinkti, kaupti, apdoroti ir teikti informaciją, naudotis informacinėmis technologijomis, spręsti konfliktines situacijas, bendrauti užsienio kalba;
- žinoti teisės aktus, reglamentuojančius turizmo veiklą, ir paslaugų teikimo reikalavimus, kelionių geografiją, kelionės maršruto ir samatos sudarymo metodiką, komunikacijos, apskatos ir verslo vadybos pagrindus, darbo su informacijos šaltiniais bei jos teikimo principus; bendravimo psichologiją ir profesinę etiką;
- mokėti dirbti su kelionių dokumentais bei sutartimis, kelionių rezervavimo sistemomis, informacijos apdorojimo sistemomis, profesionaliai aptarnauti klientus, užsienio kalbą, organizuoti savo darbą.
Administratoriaus kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal turizmo administravimo studijų programą.
Norintiems siekti administratoriaus kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti turizmo administratoriumi nėra pripažįstami.
Įgiję administratoriaus kvalifikaciją asmenys gali dirbti turizmo administratoriais turizmo paslaugų įmonėse.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
V. A. Graičiūno aukštoji vadybos mokykla Kaunas Laisvės al. 33
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju