Mokymo programos
Kraštovaizdžio dizainas
Valstybinis kodas: 653H93004
Kodas pagal ISCED: 52162
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti želdinių ir dizaino inžinierius, gebančius projektuoti įvairių objektų apželdinimą, taikyti naujausias dekoratyvinių augalų auginimo technologijas, įgyvendinti projektus, komponuoti augalus interjero ir eksterjero aplinkoje, siekiančius asmenybės profesinės saviraiškos tobulėjimo galimybių.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji želdinių ir dizaino inžinieriai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: užsienio kalbą, teisės pagrindus, verslo etiką, sociologiją, taikomąją matematiką ir kt., studijų pagrindų dalykus: piešimą, gėlininkystę, dendrologiją ir dekoratyvinių augalų medelynus, želdynų projektavimą, įrengimą ir priežiūrą, gėlių komponavimą ir kt. bei specialiuosius profesinius dalykus, priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos:
- Sodybų apželdinimo (sodybos želdinius, mažąją architektūrą, sodybų apželdinimo personalo darbo organizavimą);
- Želdynų priežiūros technologijos (sumedėjusių dekoratyvinių augalų priežiūrą, gėlynų ir vejų priežiūrą, želdynų priežiūros mechanizavimą);
- Interjero puošybos fitokompozicijomis (floristinį interjero dizainą, kompoziciją ir spalvų dizainą, reklamą ir vartotojų elgseną);
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojami 32 dalykai.
Praktinės studijos vyksta aštuoniais etapais: botanikos, geodezijos ir žemėtvarkos pagrindų, dendrologijos ir dekoratyvinių augalų medelynų, gėlininkystės, želdynų projektavimo, įrengimo ir priežiūros, įmonės veiklos organizavimo, specializacijos ir baigiamoji praktikos. Praktinių studijų trukmė - 22 savaitės. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami želdinių parinkimo, apželdinimo darbų atlikimo, sąmatos pateikimo, įvairių objektų apželdinimo projektavimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas kraštotvarkos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir inžinieriaus profesinė kvalifikacija.
Baigus želdinių ir dizaino studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo technologijos mokslų srities, kraštotvarkos studijų krypties programas.
Želdinių ir dizaino studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti želdinių ir dizaino inžinieriais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Želdinių ir dizaino inžinieriaus kvalifikacija reikalinga norint dirbti želdinių ir dizaino inžinieriumi.
Asmuo, įgijęs želdinių ir dizaino inžinieriaus kvalifikaciją, turi:
– gebėti pažinti dekoratyviuosius ir jų bendrijų augalus, auginti dekoratyvinius ir sodo bei daržo augalus, vykdyti augalų apsaugą, įvertinti kraštovaizdį, projektuoti įvairių tipų želdynus, tvarkyti kraštovaizdį, įrengti želdynus, pertvarkyti želdynus, organizuoti želdynų priežiūros darbus, sudaryti įvairias gėlių kompozicijas, vertinti verslo aplinką,įkurti ir valdyti smulkaus ir vidutinio verslo įmonę, užtikrinti jos veiklos kokybę;
– žinoti dekoratyviųjų augalų ir jų bendrijų savybes bei jų auginimo sąlygas, darbo įstatymus ir saugaus darbo pagrindus, interjero floristinio dizaino pagrindus, įvairaus tipo įmonių steigimo Lietuvoje tvarką;
– mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai, organizuoti savo ir kitų darbą, efektyviai bendrauti ir bendradarbiauti su klientais ir kolegomis.
Želdinių ir dizaino inžinieriaus kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal želdinių ir dizaino studijų programą.
Norintiems siekti želdinių ir dizaino inžinieriaus kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti želdinių ir dizaino inžinieriumi nėra pripažįstami.
Įgiję želdinių ir dizaino inžinieriaus kvalifikaciją asmenys gali dirbti želdinių ir dizaino inžinieriais dekoratyvinių augalų medelynuose, ūkiuose, visuomeniniuose parkuose ir skveruose, botanikos soduose, gėlių komponavimo srityje bei vystyti kitą veiklą teikiant apželdinimo bei interjero puošybos augalinėmis kompozicijomis paslaugas.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Klaipėdos valstybinė kolegija Klaipėda Jaunystės g. 1
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju