Mokymo programos
Metalų suvirintojo bei pjaustytojo elektra ir dujomis mokymo programa
Valstybinis kodas: 262052104
Kodas pagal ISCED: 23352
Lygmuo ir/ar tipas:
Pagrindinis profesinis mokymas
Inžinerija ir inžinerinės profesijos
Baigimo sertifikatas: Kvalifikacijos pažymėjimas

Anotacija arba apibūdinimas

Mokymo programa skirta rengti metalų suvirintojus bei pjaustytojus elektra ir dujomis, gebančius atlikti rankinio lankinio suvirinimo glaistytais elektrodais (kodas pagal ISO 4063-111), dujinio suvirinimo (acetileninis deguoninis kodas pagal ISO 4063-311) ir dujinio metalų pjovimo darbus.
Siekiant šių tikslų, būsimieji metalų suvirintojai bei pjaustytojai elektra ir dujomis teoriniuose užsiėmimuose mokomi medžiagų pažinimo, elektrotechnikos pagrindų, brėžinių skaitymo, rankinio lankinio dujinio suvirinimo ir dujinio metalų pjovimo įrangos, rankinio lankinio dujinio suvirinimo ir dujinio metalų pjovimo technologijos, darbuotojų saugos ir sveikatos, aplinkosaugos ir darbo teisės pagrindų.
Praktinis mokymas vyksta dviem etapais. Pirmasis etapas – praktinis mokymas mokomosiose dirbtuvėse. Antrasis praktinio mokymo etapas - įmonėse, realioje darbo vietoje. Praktinio mokymo trukmė – 13 savaičių. Jo metu įtvirtinami ir tobulinami detalių paruošimo suvirinimui, darbo vietos pasiruošimo ir kt. gebėjimai.
Programa baigiama kvalifikacijos egzaminu. Baigusiajam suteikiama metalų suvirintojo bei pjaustytojo elektra ir dujomis kvalifikacija.
Baigus metalų suvirintojo bei pjaustytojo elektra ir dujomis mokymo programą, mokymąsi galima tęsti pagal pagrindinio profesinio mokymo inžinerijos ir inžinerinių profesijų srities, mechanikos ir metalo darbų posričio ar, įgijus vidurinį išsilavinimą, aukštojo mokslo mechanikos inžinerijos studijų krypties programas.
Metalų suvirintojo bei pjaustytojo elektra ir dujomis mokymo programa skirta asmenims, sulaukusiems 18 metų.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Metalų suvirintojo bei pjaustytojo elektra ir dujomis kvalifikacija reikalinga norint dirbti suvirintoju.
Asmuo, įgijęs metalų suvirintojo bei pjaustytojo elektra ir dujomis kvalifikaciją, turi:
gebėti parinkti tinkamą suvirinimo būdą, paruošti gaminių briaunas suvirinimui, parinkti reikiamas suvirinimo medžiagas ir suvirinimo režimus, naudotis elektros lanko maitinimo šaltiniais ir įranga, saugiai ir kokybiškai atlikti metalų suvirinimo darbus, taikyti suvirinimo deformacijų sumažinimo metodus ir priemones, įvertinti suvirintų siūlių kokybę, teisingai parinkti dujinio pjovimo atlikimo techniką ir kokybiškai pjauti plieno gaminius, skaityti suvirinimo būdų aprašus; žinoti metalų grupes, savybes ir suvirinamumą, suvirinimo elektrodų saugojimo ir parengimo darbui reikalavimus, atstumus tarp sukabinimų ir jų eiliškumą, kenksmingus faktorius, atsirandančius virinant elektros lanku ir suvirinant dujomis;mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais.
Metalų suvirintojo bei pjaustytojo elektra ir dujomis kvalifikaciją galima įgyti darbo rinkos ar pagrindinio profesinio mokymo įstaigose, mokančiose pagal metalų suvirintojo bei pjaustytojo elektra ir dujomis mokymo programą.
Norintiems siekti metalų suvirintojo bei pjaustytojo elektra ir dujomis kvalifikacijos, reikia turėti pagrindinį išsilavinimą.
Įgiję metalų suvirintojo bei pjaustytojo elektra ir dujomis kvalifikaciją asmenys gali dirbti įvairiose montavimo, remonto įmonėse ir pradėti savo verslą.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Klaipėdos valstybinė kolegija Klaipėda Jaunystės g. 1
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju