Mokymo programos
Bibliotekos informacinių išteklių valdymas
Valstybinis kodas: 653P11001
Kodas pagal ISCED: 52132
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programos tikslas(-ai):
Parengti specialistą, žinantį įvairių vartotojų grupių, įskaitant vartotojus profesionalus ir privačius asmenis, daugialypius poreikius ir paklausą; išmanantį elektronines informacijos priemones, jų galimybes ir apribojimus; mokantį diegti kultūros ir socialinius pasiekimus į informacijos apdorojimo ir skleidimo procesus; gebantį surasti ir tvarkyti informaciją, vykdyti rinkodarą ir užsiimti informacinių produktų adaptavimu; gebantį orientuotis į rinką ir paslaugų teikimą vartotojams; gebantį įvertinti atitinkamas medijos priemones, informacines paslaugas ir produktus.
Studijų rezultatai:
Absolventas žinos dokumentinės komunikacijos valdymo struktūras, taktikas ir priemones socialinės komunikacijos srityje ir supras informacinės visuomenės kūrimo strategijas.
Absolventas gebės:
- pasirinkti kalbinę raišką ir pritaikyti turinį atsižvelgdamas į komunikavimo situaciją ir adresatą;
- savarankiškai priimti sprendimus, spręsti problemas, organizuodamas ir vykdydamas socialinės komunikacijos ir atminties saugojimo institucijų veiklą;
- analizuoti, apibendrinti praktinę patirtį profesinėje veikloje ir nuolat mokytis prisitaikydamas prie pokyčių;
- organizuoti informacijos išteklių komplektavimo, tvarkytos, klasifikavimo ir paieškos procesus, remdamasis socialinės komunikacijos ir atminties saugojimo institucijų informacijos tinklų sistemomis, pateikdamas informaciją jos vartotojams;
- vykdyti socialinės komunikacijos ir atminties saugojimo institucijų informacijos išteklių formavimo, įprasminimo, sklaidos ir saugojimo procesus;
- įvertinti vartotojų informacinių, kultūrinių ir edukacinių poreikių svarbą ir naudingumą, atlikdamas taikomuosius mokslinius tyrimus.
- analizuoti ir modifikuoti socialinės komunikacijos institucijų paslaugas, atsižvelgdamas į informacijos vartotojų besikeičiančius poreikius;
- inicijuoti praktines rekomendacijas, kurdamas organizacijos kultūrą, siekiant veiklos efektyvumo socialinės komunikacijos institucijose;
- taikyti įvairius kūrybinės raiškos būdus ir technikas, naudodamas informacines ir komunikacines technologijas profesinėje veikloje.
Mokymo ir mokymosi veiklos:
Taikomi inovatyvūs mokymo ir mokymosi metodai, skirti analitiniam mąstymui skatinti, profesinei veiklai imituoti; studijų metodai, teikiantys ir įtvirtinantys pagrindines žinias (įtraukianti paskaita, aiškinimas, demonstravimas) ir metodai, ugdantys kritinį mąstymą, savarankiškumą, formuojantys gebėjimus ir įgūdžius (savarankiškas darbas, atvejo analizė, informacijos analizė, tyrimas, sisteminimas, apibendrinimas ir kt.).
Studijų rezultatų vertinimo būdai:
Vertinimas atliekamas per visą semestrą ir egzaminų sesijos metu. Taikoma dešimties balų kriterinė vertinimo sistema ir kaupiamais vertinimas. Dalyko studijų rezultatai semestro metu įvertinami per tarpinius atsiskaitymus (apklausos raštu, kontroliniai darbai, kūrybinės užduotys, projektai, aprašomi ir žodžiu ginami). Kiekvieno dalyko studijos baigiamos egzaminu arba studento savarankiškai atlikto darbo (projekto, tiriamojo darbo, praktinės veiklos vertinimo ir kt.) įvertinimu. Studento žinios ir gebėjimai egzaminų sesijos metu vertinami tik tada, kai per semestrą studentas įvykdo numatytas tarpines vertinimo užduotis. Galutinį įvertinimą (pažymį) sudaro tarpinių įvertinimų ir egzamino pažymiai. Jo sudėtis apskaičiuojama pagal proporcijas, numatytas dalyko apraše.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu.

Specializacijos:

Studento pasirinkimai:
Galima rinktis alternatyvius dalykus, skirtus gilinimuisi šakoje:
renginių planavimas ir organizavimas arba projektų rengimas ir valdymas, kultūros ir dokumentinis paveldas arba etninės kultūros studijos, daiktinės aplinkos projektavimo pradmenys arba kūrybinių industrijų pradmenys, elektroninės bibliotekų paslaugos arba skaitmeninės bibliotekos.
Studento laisvai pasirenkamiesiems dalykams skiriama 9 kreditai. Studentai gali laisvai rinktis dalykus iš siūlomų Kolegijoje arba išklausyti dalyvaudami mobilumo projektuose.
Studijų programos skiriamieji bruožai:

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Profesinės veiklos galimybės:
Absolventas gali dirbti visų tipų bibliotekose (viešosiose, akademinėse, mokyklų, specialiosiose ir pan.), informacijos tarnybose, centruose, kultūros, informacijos valdymo institucijose, kur reikalingos informacijos išteklių valdymo, informacinių technologijų žinios bei įgūdžiai, gebėjimas bendrauti, aptarnauti vartotojus, mokėjimas dirbti komandoje, savarankiškai atlikti pavestas užduotis.
Tolesnių studijų galimybės:
Absolventas studijas galės tęsti universitetuose pagal socialinių mokslų studijų srities informacijos paslaugų ir komunikacijos studijų krypčių programas.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Šiaulių valstybinė kolegija Šiauliai Aušros al. 40
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju