Mokymo programos
Teisė
Valstybinis kodas: 653M90005
Kodas pagal ISCED: 52138
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti teisininkus, gebančius teikti piliečiams ir organizacijoms konkrečias juridines konsultacijas, atstovauti organizacijos ar piliečių interesus teisėsaugos institucijose, žinančius teisės funkcijas, teisės normų taikymą.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji teisininkai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: sociologiją, psichologiją, užsienio kalbą, informacines technologijas, filosofiją, studijų pagrindų dalykus: teisės teoriją ir istoriją, civilinę, administracinę, baudžiamąją, darbo, šeimos ir notariato teisę, civilinio, administracinio, baudžiamojo proceso teisę bei specialiuosius profesinius dalykus: socialinės saugos, komercinę ir mokesčių teisę, viešąjį administravimą, globos ir rūpybos teisinį reguliavimą.
Iš viso studijuojamas 31 dalykas. Penki procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Praktinės studijos vyksta penkiais etapais: keturios mokomosios ir viena baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė ? 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami konsultavimo, administravimo, teisės aktų taikymo, interesų atstovavimo ir kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju egzaminu. Baigusiajam suteikiamas profesijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir teisininko profesinė kvalifikacija.
Baigus teisės studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo socialinių mokslų srities, teisės studijų krypties programas.
Teisės studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti teisininkais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Teisininko kvalifikacija reikalinga norint dirbti teisininku.
Asmuo, įgijęs teisininko kvalifikaciją, turi:
- gebėti atskirti teisinio reguliavimo sritį nuo kitais socialiniais reguliatoriais tvarkomų sričių, parengti ir koreguoti konkrečios organizacijos leidžiamus teisės aktus bei kitą juridinę dokumentaciją, teikti konkrečias juridines konsultacijas organizacijai bei piliečiams nustatytos kompetencijos ribose, atstovauti organizacijos ar piliečių interesus teisėsaugos ir valstybinėse institucijose bei vykdymo proceso metu;
- žinoti įstatyminę nagrinėjamo klausimo bazę, valstybės mokesčių sistemą, mokesčių apskaičiavimo ir administravimo tvarką, ikiteisminio ginčų sureguliavimo privalumus, prevencinių teisinių priemonių įgyvendinimo kontrolės mechanizmą, teisininko etikos pagrindus ir atstovavimo etikos reikalavimus;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais, aiškiai ir nuosekliai reikšti mintis, surasti problemas ir jas spręsti, lanksčiai vertinti reiškinius, derinti priešingus interesus, būti tolerantišku ir nekonfliktišku.
Teisininko kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal teisės studijų programą.
Norintiems siekti teisininko kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti teisininku nėra pripažįstami.
Įgiję teisininko kvalifikaciją asmenys gali dirbti teisininkais įvairiose teisėsaugos institucijose ir organizacijose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Viešoji įstaiga Kolpingo kolegija Kaunas Raguvos g. 7
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju