Mokymo programos
Virėjo Ir Padavėjo Mokymo Programa
Valstybinis kodas: 320081102
Kodas pagal ISCED: 33381
Lygmuo ir/ar tipas:
Pagrindinis profesinis mokymas
Paslaugos asmenims
Pakopa: Programos, skirtos asmenims, turintiems pagrindinį išsilavinimą ir nesiekiantiems vidurinio išsilavinimo
Baigimo sertifikatas: Profesinio mokymo diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

MOKYMO DALYKAI IR PRAKTIKA
Mokomasi bendrųjų (dorinio ugdymo, valstybinės kalbos kultūros ir specialybės kalbos, menų ir meninės raiškos, estetikos, kūno kultūros, civilinės saugos) ir specialybės (maitinimo įmonių veiklos, kulinarijos, maisto prekių mokslo, įvairių pusgaminių ir patiekalų receptūrų sudarymo ir paruošimo, kokybės įvertinimo, patiekimo, lankytojų aptarnavimo, salės paruošimo, indų ir įrankių asortimento, jų parinkimo ir paruošimo, stalų serviravimo, puokščių komponavimo, virtuvės ir baro įrengimų, darbo su kasos aparatais, priėmimų ir banketų organizavimo, kokteilių ir gėrimų gamybos ir patiekimo, patiekalų ir gėrimų kainos skaičiavimo, materialinių vertybių apskaitos, sanitarijos ir higienos, gamtos ir darbų saugos, informacinių technologijų, specialybės užsienio kalbos, ekonomikos ir verslo pagrindų) dalykų bei praktinių gebėjimų.

Mokomosios (36 savaičių), baigiamosios (15 savaičių) praktikos atliekamos mokyklų verslo praktinio mokymo firmose, kabinetuose, laboratorijose, maitinimo įmonėse.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

DARBO APRAŠYMAS
Virėjas-padavėjas aptarnauja įvairaus amžiaus klientus viešojo maitinimo įstaigose (restoranuose, baruose, kavinėse, kruiziniuose laivuose ir pan.). Sutinka svečius, serviruoja stalus, komponuoja įvairias puokštes stalui papuošti. Pagamina bei kultūringai patiekia šaltus ir karštus užkandžius, sriubas, antrus karštus patiekalus, desertus, karštus ir šaltus, alkoholinius, maišytus gėrimus. Sudaro valgiaraštį. Organizuoja aptarnavimą įvairiomis progomis atvirame lauke ir patalpose. Dirba su elektroniniais kasos aparatais bei įvairiais maisto ruošimo įrenginiais. Priima produktus, juos sandėliuoja, sudaro prekių apyskaitą. Atsiskaito su klientais. Tiria ir įvertina rinkos poreikius, perspektyvas. Kultūringai bendrauja su svečiais gimtąja ir užsienio kalba.

PROFESINIAI GEBĖJIMAI
Sėkmingą virėjo ir padavėjo darbą lemia žinios ir gebėjimai lankytojų aptarnavimo ir įmonės veiklos organizavimo, kulinarijos, prekių mokslo, įmonės veiklos apskaitos, maitinimo įmonių įrengimų srityse bei užsienio kalbos mokėjimas. Svarbios asmenybės savybės: sąžiningumas, kūrybiškumas, komunikabilumas, organizuotumas, savarankiškumas tvarkingumas ir pan. Reikalinga gera fizinė ir psichinė sveikata (ištvermė, greita reakcija, koordinacija, kalbos sklandumas). Virėjo ir padavėjo darbą sunku dirbti žmonėms, kurie yra sulėtinto suvokimo, turi klausos, regos, skonio, judėjimo, kalbos bei kitų negalių.

PROFESINĖS PERSPEKTYVOS
Virėjo ir padavėjo profesijos poreikį lemia aptarnavimo sferos plėtra. Ji gimininga tokioms profesijoms kaip virėjas, padavėjas, barmenas, traukinio palydovas, viešbučio darbuotojas ir pan. Virėjas ir padavėjas mokantis numatyti rinkos poreikius bei turintis organizacinių sugebėjimų gali įkurti savo verslą. Profesijos socialines garantijas nusako LR įstatymai.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Marijampolės profesinio rengimo centras Marijampolė Kauno g. 117
Lietuvos reabilitacinis profesinio rengimo centras Radviliškio r. Gedimino g. 81
Druskininkų amatų mokykla Druskininkai Gardino g. 45
Panevėžio prekybos ir paslaugų verslo mokykla Panevėžys Klaipėdos g. 146
Šiaulių profesinio rengimo centras Šiauliai Gardino g. 4
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju