Mokymo programos
Socialinė pedagogika
Valstybinis kodas: 653X16001
Kodas pagal ISCED: 52114
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti socialinius pedagogus, gebančius organizuoti socialinę pedagoginę pagalbą ugdytiniui, jų grupėms, kurti saugią ugdytinio aplinką, bendradarbiauti su kitais ugdytiniais bei institucijomis, turinčiomis įtakos vaiko ugdymui.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji socialiniai pedagogai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: filosofijos įvadą, kalbos kultūrą, užsienio kalbą, informacines technologijas, studijų pagrindų dalykus: teisės pagrindus, bendrąją ir raidos psichologiją, socialinę ir pedagoginę psichologiją, socialinio tyrimo metodus, edukologijos įvadą, auklėjimo teoriją, socialinę pedagogiką, didaktiką, specialiuosius profesinius dalykus: andragogiką, šeimos pedagogiką, specialiąją pedagogiką ir psichologiją, socialines paslaugas, socialinio darbo teorijas ir metodus, laisvalaikio organizavimo formas, visuomenės sveikatą ir reabilitaciją, psichikos sveikatos pagrindus ir dalykus, priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos:
1Darbo su rizikos grupių vaikais ir jų šeimomis (šeimos pedagogiką, socialinį problematiškų vaikų ugdymą, papildomas socialinio ugdymo formas, ugdymą žaidimais, ugdymą muzika, ugdymą drama, ugdymą darbeliais ir daile)
2Darbo specialiose švietimo ir globos įstaigose (darbą su specialiųjų poreikių vaikais ir jų šeimomis, neįgaliųjų socialinį ugdymą, socializaciją ir integraciją, papildomas socialinio ugdymo formas, žaidimų terapiją, muzikos terapiją, teatro terapiją, darbelių ir dailės terapiją)
3Karjeros ugdymo (profesinės karjeros planavimą, profesinio konsultavimo psichologiją, papildomas socialinio veiklinimo formas, ugdymą žaidimais, ugdymą muzika, ugdymą drama, ugdymą darbeliais ir daile)
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojami 35 dalykai.
Praktinės studijos vyksta penkiais etapais: pažintinė praktika, vaikų socialinės globos, pagrindinė praktika, specializacijos bei ištisinė savarankiško darbo praktika. Praktinių studijų trukmė - 22 savaitės. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami darbo su socialinės rizikos grupės vaikais ir jų šeimomis, prevencinio darbo, saugios aplinkos kūrimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas edukologijos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir socialinio pedagogo profesinė kvalifikacija.
Baigus socialinės pedagogikos studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo socialinių mokslų srities, edukologijos studijų krypties programas.
Socialinės pedagogikos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti socialiniais pedagogais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Socialinio pedagogo kvalifikacija reikalinga norint dirbti socialiniu pedagogu.
Asmuo, įgijęs socialinio pedagogo kvalifikaciją, turi:
- gebėti užmegzti ir plėtoti etiškus, teisėtus ir partneriškus santykius su vaikais, paaugliais, jaunuoliais, padėti ugdytiniams geriau adaptuotis visuomenėje, bendruomenėje, švietimo ar globos įstaigose, kitose socialinėse institucijose atliekančiose ugdymo funkcijas, įvertinti ugdytinio poreikius ir problemas, sudaryti socialinės pedagoginės pagalbos ugdytiniui planą ir jį įgyvendinti, taikyti individualaus ir grupinio darbo su ugdytiniu metodus, organizuoti ugdytinių veiklą, padedančią tobulinti jų socialinį funkcionavimą, įvertinti ugdytinio vietą socialinėje grupėje, organizuoti ugdytinių veiklą grupėje, analizuoti ir vertinti grupėje vykstančius pokyčius, taikyti socialinio tyrimo metodus, taikyti socialinės pedagogikos technologijas ir metodus dirbant su individu, grupe ir bendruomene
- žinoti svarbiausius valstybės socialinės politikos principus, teisės aktus, reglamentuojančius pasirinktą veiklos kryptį, LR Švietimo įstatymą ir šalies švietimo gaires, Socialinio pedagogo kvalifikacinius reikalavimus, socialinio pedagogo pavyzdinę pareiginę instrukciją, profesinės etikos normas bei vertybines nuostatas, vaiko psichosocialinės,psichologijos ir pedagogikos raidos ir socializacijos dėsningumus
- mokėti atsakingai, kritiškai, nuosekliai reikšti mintis, kūrybiškai spręsti problemas, lanksčiai, nestereotipiškai vertinti reiškinius, tolerantiškai ir efektyviai bendrauti ir bendradarbiauti su ugdytiniais, jų šeimos nariais, kolegomis, ugdymo institucijomis bei kitomis organizacijomis, dirbti komandoje
Socialinio pedagogo kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal socialinės pedagogikos studijų programą.
Norintiems siekti socialinio pedagogo kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti socialiniu pedagogu nėra pripažįstami.
Įgiję socialinio pedagogo kvalifikaciją asmenys gali dirbti socialiniais pedagogais švietimo, globos, specialios paskirties švietimo ir globos institucijose, socialinių ligų prevencijos ir reabilitacijos srityse, socialinės veiklos organizavimo ir vadybos institucijose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Marijampolės kolegija Marijampolė Sodžiaus g. 1/V. Kudirkos g. 61
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju