Mokymo programos
Siuvinių technologija
Valstybinis kodas: 653J44001
Kodas pagal ISCED: 52154
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti siuvinių technologus, gebančius projektuoti siuvinius ir parengti gamybai siuvinių modelius, parinkti, projektuoti ir organizuoti siuvimo technologinius procesus, tobulinti ir taikyti pažangias siuvimo technologijas, vertinti ekonominius siuvimo įmonės rodiklius.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji siuvinių technologai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: užsienio kalbas, matematiką, psichologiją, studijų pagrindų dalykus: piešimą, kompozicijos pagrindus ir spalvotyrą, fiziką, siuvinių medžiagotyrą, taikomąją informatiką, inžinerinę grafiką, apskaitą ir finansus, kostiumo istoriją ir kt., specialiuosius profesinius dalykus: siuvimo technologinius įrenginius, siuvinių medžiagų paruošimo ir sukirpimo organizavimą, siuvinių automatizuotą projektavimą, siuvinių konstravimo pagrindus, siuvinių technologijos pagrindus, siuvinių technologinių procesų projektavimą ir priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos:
- Siuvinių technologijos (siuvinių medžiagų kokybę ir asortimentą, siuvinių technologiją, siuvinių apdailą)
- Siuvinių projektavimo (siuvinių konstravimą, aprangos kolekcijų kūrimą, aprangos stilių ir dizaino tradicijas)
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojamas 31 dalykas.
Praktinės studijos vyksta penkiais etapais: informacinių technologijų, dvi mokomosios, specialybės įgūdžių ir baigiamoji priešdiplominė praktikos. Praktinių studijų trukmė – 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami siuvimo ir konstravimo, siuvimo technologinio proceso projektavimo, audinių parinkimo, spalvų derinimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas pramonės inžinerijos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir technologo profesinė kvalifikacija.
Baigus siuvinių technologijos studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo technologijos mokslų srities, pramonės inžinerijos studijų krypties programas.
Siuvinių technologijos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti siuvinių technologais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Siuvinių technologo kvalifikacija reikalinga norint dirbti siuvinių technologu.
Asmuo, įgijęs siuvinių technologo kvalifikaciją, turi:
- gebėti apibendrinti informaciją apie mados kryptis, analizuoti medžiagas ir priedus, parinkti pagalbines medžiagas ir priedus pagal suprojektuotą modelio eskizą, parinkti racionalią technologiją ir įrenginius naujo modelio gamybai, organizuoti modelio pasiuvimą ir įvertinti jo kokybę, kontroliuoti medžiagų kokybę ir kiekį, analizuoti įvairias medžiagų klojimo ir sukirpimo technologijas, parinkti reikalingus įrenginius, analizuoti siuvimo proceso struktūrą, planuoti įrengimų, darbo vietų išdėstymą, taikyti srovinės gamybos ir darbo vietos organizavimo principus, nustatyti organizacinių operacijų laiko normas, vertinti techninį ekonominį suprojektuoto technologinio proceso lygį, analizuoti ir įvertinti įrenginių paskirtį ir technologines galimybes, sudaryti gaminio technologinio apdorojimo veiksmų eilės tvarką
- žinoti nacionalinius ir tarptautinius standartus, reglamentuojančius medžiagų ir siuvinių kokybės bei modelio konstrukcinės-techninės dokumentacijos rengimo reikalavimus, siuvinių technologo profesijos standartą, įvairias konstravimo ir mazgų apdorojimo, siuvinių gamybos metodikas, kokybės kontrolės metodus ir rūšis, technologinio proceso techninius ekonominius lygius, siuvinių gamybos įrangą, paskirtį, darbo principus, priežiūros taisykles, naudojamų medžiagų savybes
- mokėti dirbti kūrybiškai, atsakingai ir organizuotai, savarankiškai ir komandoje, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais, analizuoti, apibendrinti ir priimti sprendimus
Siuvinių technologo kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal siuvinių technologijos studijų programą.
Norintiems siekti siuvinių technologo kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti siuvinių technologu nėra pripažįstami.
Įgiję siuvinių technologo kvalifikaciją asmenys gali dirbti siuvinių technologais siuvimo įmonėse ir individualiose siuvyklose, vadovauti įmonės ar jos padalinio veiklai.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Marijampolės kolegija Marijampolė Sodžiaus g. 1/V. Kudirkos g. 61
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju