Mokymo programos
Be Kūrybinės ir kultūrinės industrijos
Valstybinis kodas: 612P90005
Kodas pagal ISCED: 51131
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3,5
Neakivaizdinė: 5

Anotacija arba apibūdinimas

Kūrybinės ir kultūrinės industrijos yra grindžiamos kūrybingomis komunikacijos formomis, kurios perteikiamos, įgyvendinamos ir įprasminamos meniniais, technologiniais, skaitmeniniais, versliniais bei moksliniais sprendimais. Studijų tikslas - parengti aukštos kvalifikacijos kūrybinių ir kultūrinių industrijų specialistus, turinčius į kūrybinės visuomenės poreikius orientuotą pasaulėžiūrą bei profesinį mąstymą; integralų mokslinį, meninį ir technologinį žinojimą; žinias, leidžiančias plėtoti kūrybos ekonomiką ir sieti ją su žinių visuomenės realijomis; gebėjimus plėtoti veiklą grįstą naujomis komunikacijos ir medijų technologijomis, kompleksinėmis didėjančio sociokultūrinio sąveikumo organizacinėmis formomis bei daugiapakopiais valdymo modeliais; naudotis integruotais kultūros komunikacijos metodais ir kūrybinės bei kultūrinės veiklos komercializavimo ir palaikymo sistemomis; atsižvelgiančius į globaliųjų pokyčių ir konkurencijos sąlygas; aktyviai formuojančius kūrybinę visuomenę Lietuvoje, Baltijos šalių regione ir Europos Sąjungoje. Studentai studijuoja komunikacijos teorijas, Vadybos istoriją ir teoriją, Kūrybinių ir kultūrinių industrijų studijas, Verslo komunikaciją, Kompiuterinę grafiką, Kūrybinės gyvensenos komunikaciją, Dizaino ir architektūros paradigmas, Integruotas marketingo komunikacijas, Kūrybinių projektų vadybą, Kūrybos komercializaciją ir paramos sistemas, Intelektinės nuosavybės teisę, Dialoginį seminarą, Kultūros finansavimą ir lobizmą, Prodiusavimą, Muzikos industriją, Leidybą, Scenos menus, Kūrybos ekonomiką, Kompiuterinius žaidimus ir programinę įrangą, Turizmo industriją, Sporto industriją, Socialinių medijų komunikaciją, Techninę kūrybą, Paveldą ir amatus. Septintajame semestre atliekama profesinė praktika, šeštajame ir septintajame semestruose studentai rašo baigiamąjį bakalauro darbą.
Stojančiajam į Kūrybinių ir kultūrinių industrijų bakalauro studijų programą jokių specialiųjų reikalavimų nėra. Stojantysis privalo turėti vidurinės mokyklos baigimo diplomą ir vykdyti priėmimo į universitetą sąlygas.
Baigusiajam suteikiamas Komunikacijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis. Baigus Kūrybinių ir kultūrinių industrijų studijų programą, studijas galima tęsti komunikacijos studijų krypčių grupės studijose.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Kūrybinių ir kultūrinių industrijų studijų programos absolventai galės dirbti dizaino, leidybos, kompiuterinių žaidimų, mados, kino, scenos menų, žaislų, architektūros, amatų, muzikos, televizijos ir radijo, spaudos, naujųjų medijų, socialinių tinklų, virtualių verslų, interaktyvių aplikacijų ir skaitmeninio turinio gamybos industrijose. Studijų metu įgytos kompetencijos leis dinamiškai reaguoti į kintančius postmoderniosios visuomenės poreikius, formuoti kūrybinių produktų ir paslaugų pasiūlą bei integruoti turimas žinias į tradicines industrijas.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
"KAZIMIERO SIMONAVIČIAUS UNIVERSITETAS", UAB Vilnius Kauno g. 34
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju