Mokymo programos
Finansų apskaita
Valstybinis kodas: 612N40003
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Apskaitos bakalauras
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3,5

Anotacija arba apibūdinimas

 Studijų programos dalykai apima teorinius ir profesinius dalykus, kurių studijos suteikia reikiamų žinių ir įgūdžių. Studijų dalykai skirstomi į: - bendruosius universitetinius dalykus: tai vadybos pagrindai, matematinė analizė ir tiesinė algebra, etika, psichologija; - studijų krypties dalykus, pavyzdžiui : mikroekonominė ir makroekonominė analizė, tarptautinė prekyba, tarptautiniai finansai, ekonometrija, finansų teisė, finansų ir verslo informacinės sistemos. - Dalykus, skirtus gilesniai specializacijai: apskaitos pagrindai, finansinė apskaita, įmonės finansai ir analizė, įmonės mokesčiai, fizinių asmenų mokesčiai, mokesčių teisė ir administravimas, valdymo apskaita, viešojo sektoriaus apskaita, konsoliduota finansinė atskaitomybė, finansinių ataskaitų auditas, Finansų valdymas, tarptautinė apskaita. Studijų metu numatyta 405 valandų praktika įvairiose verslo įmonėse. Paskutiniame semestre yra rengiamas bakalauro baigiamasis darbas, kuris ginamas tą patį semestrą.

Finansų apskaitos bakalauro studijų programa yra orientuota į plataus profilio specialistų rengimą, apimantį tiek viešąjį, tiek ir privatųjį sektorius

Finansų apskaitos programa yra išskirtina tuo, kad joje numatoma sistemiškai ir kompleksiškai pateikti studentui informaciją apie finansinę apskaitą. Pradedant nuo jos pagrindų suvokimo ir organizavimo klausimų sprendimo iki sudėtingų situacijų registravimo apskaitoje aptarimo. Konsoliduotų finansinių ataskaitų rengimo disciplina organiškai užbaigtų visą finansinės apskaitos sistemos ciklą. Išskirtinumo teikiamai programai suteikia visiškai nauji, jokioje aukštojoje mokykloje ar kolegijoje dar nedėstomi dalykai tokie, kaip Viešojo sektoriaus apskaita bei Apskaitos imitacinis modelis. Pabrėžtina ir tai, kad imitacinio modelio pasėkoje parengti hipotetinės įmonės apskaitos dokumentai, registrai ir ataskaitos vėliau bus naudojami praktinėje disciplinos Finansinių ataskaitų auditas dalyje. Sisteminį požiūrį papildo finansinės analizės ir finansų valdymo kursai, kurie neatsiejamai susieti su mokesčių ir audito disciplinomis. Visa ši organiška dalykų visuma sudaro unikalų ir prasmingą derinį, kuris suteikia finansinės apskaitos programai unikalaus išskirtinumo. Ji yra nauja ir dalykiškai bei struktūriškai specifikuota savarankiška studijų programa, integruota su gretutinėmis mokslo šakomis, tokiomis kaip teisė, finansų ekonomika.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Turi teisę stoti į antrosios studijų pakopos studijas

Studijų programos absolventai gebės dirbti finansų apskaitos , finansų valdymo ir finansų analizės specialistais viešojo ir privataus sektoriaus struktūrose. Pavyzdžiui: 1. galės kurti savo įmones teikiančias apskaitos, finansų ir kitas panašaus pobūdžio paslaugas; 2. būti laisvai samdomais konsultantais; 3. dirbti Lietuvos ir Europos sąjungos verslo įmonių ir viešųjų įstaigų buhalterijose, finansų, ekonominės analizės skyriuose vyriausiais buhalteriais, finansų specialistais ar finansų analitikais.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju