Mokymo programos
Maisto mokslas ir technologija
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Maisto technologijų bakalauras
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 4

Anotacija arba apibūdinimas

 Kiekvienas maisto produktas, kurį nusiperki parduotuvėje ar valgai viešojo maitinimo įstaigoje, –maisto technologo darbo rezultatas. Tai jis kuria maistingų, biologiškai vertingų, ekologiškų maisto produktų technologijas ir atsako, kad žmonės valgytų tik saugų ir sveiką maistą. Maisto pramonė – didžiausia Lietuvos ūkio dalis (per 20 proc.), ypač svarbi šalies ekonomikai, todėl įmonės nuolat ieško jaunų maisto technologų, gebančių diegti ir valdyti naujas technologijas.

KTU – vienintelė Lietuvos aukštoji mokykla, kuri rengia visų lygių universitetinių studijų maisto pramonės, viešojo maitinimo ir kitų su maisto gamyba, technologijų kūrimu ir įsisavinimu bei tyrimais susijusių sričių specialistus. Universitete įsteigtos modernios maisto technologijų laboratorijos su naujausia įranga, leidžiančia modeliuoti, optimizuoti ir tirti pieno, mėsos, duonos, alaus ir kitų produktų gamybos procesus.

Pagal ERASMUS studijų mainų programą galėsi išvykti studijuoti į Švediją, Daniją, Ispaniją, Prancūziją ar Vokietiją. Universitetas glaudžiai bendradarbiauja su Suomijos „Olvi“ įmonių grupe, antra pagal dydį pasaulyje maisto pramonės kompanija „Kraft Foods“, todėl studijuodamas turėsi galimybę atlikti praktiką užsienyje.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

 Maisto technologas dirba įvairiose maisto pramonės, viešojo maitinimo, prekybos įmonėse, dideliuose pieno, mėsos, vaisių ir daržovių perdirbimo kombinatuose, duonos kepyklose, alaus daryklose, konditerijos, cukraus fabrikuose. Mūsų absolventus, užimančius svarbias pareigas, galima rasti įmonėse „Rokiškio sūris“, „Pieno žvaigždės“, „Utenos mėsa“, „Krekenavos agrofirma“, „Švyturys“, „Kraft Foods“, „Stumbras“ ir daugelyje kitų. Kai kurie iš absolventų yra įkūrę savo įmones.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju