Mokymo programos
Paveldosauga
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Humanitarinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Paveldo studijų bakalauras
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 4

Anotacija arba apibūdinimas

 Jei domiesi senove, jei norėtum savo gyvenimą susieti su praeities tyrinėjimu ir išsaugojimu – rinkis paveldosaugos studijas. Paveldosaugos specialistai rūpinasi, kad istorinis palikimas būtų tvarkomas ir naudojamas taip, kad patenkintų šios dienos poreikius, tačiau tuo pat metu išlaikytų savo vertę ateities kartoms. Istoriniai tyrimai, panaudos strategijų rengimas ir įgyvendinimas, visuomenės švietimas – visa tai yra kasdienis paveldosaugos specialisto darbas.

Bėgant laikui, aplinka, kurioje mes gyvename, – miestai, gatvės, interjerai – nepaliaujamai kinta ir nyksta. Tačiau išlikę pastatai ir daiktai dėl savo unikalumo tampa kultūrine ir ekonomine vertybe. Istorine aplinka tampa valstybės ar jos valdytojo prestižo bei išskirtinumo simboliu, o šių vertybių saugojimas – išskirtinė, profesionalumo reikalaujanti veikla. Nepaisant specialybės patrauklumo, paveldosaugos studijų pirmosios pakopos lygmenyje Lietuvoje iki šiol nėra. Tad būsi vienas iš pirmųjų šios specialybės absolventų Lietuvoje!

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

 Pagal ERASMUS studijų mainų programą galėsi išvykti studijuoti į vieną iš 34 Europos ir Azijos šalių universitetų bei atlikti praktiką užsienyje arba klausytis paskaitų anglų kalba kartu su užsienio studentais.

Absolventai rengia ir vykdo kultūros paveldo objektų istorinio tyrimo projektus, nustato objektų vertę, vykdo edukacijos projektus, atlieka kultūros paveldo tvarkybos ir eksponavimo darbus. Baigęs studijas galėsite dirbti Lietuvos bei Europos Sąjungos valstybinėse institucijose, kurios yra susijusios su paveldo tyrimais, saugojimo bei sklaidos (populiarinimo) procesais, įvairiose su kultūros paveldu susijusiose nevyriausybinėse organizacijose, muziejuose, švietimo įstaigose (fonduose, galerijose, kultūros centruose ir kt.).

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju