Mokymo programos
Radiologija
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Biomedicinos mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: radiologijos profesinio bakalauro laipsnis, radiologijos technologo kvalifikacija
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3

Anotacija arba apibūdinimas

 Kodėl verta rinktis šią studijų programą?
Radiologija – mokslas, tiriantis jonizuojančios ir nejonizuojančios spinduliuotės poveikį organizmui ir jo panaudojimą gydymui. Radiologijos technologas – tai medicinos specialistas, dirbantis su medicininės paskirties jonizuojančios ir nejonizuojančios spinduliuotės šaltiniais ir pagalbine įranga, susijusia su asmenų medicinine apšvita: rentgeno diagnostika, kompiuterinio ir magnetinio rezonanso diagnostine, angiografijos, branduolinės diagnostikos, spindulinės terapijos bei ultragarso įranga. Atlieka medicinines procedūras, užtikrina atliekamų medicininių radiologinių procedūrų kokybę bei pacientų ir kitų asmenų radiacinę saugą.

Kuo išskirtinė ši studijų programa?
Pirmoji koleginio lygmens programa Lietuvoje. Naujos kartos radiologijos technologai, parengti pagal Radiologijos studijų programą, turės profesinį savarankiškumą ir atsakomybę, vystys profesinius ir asmeninius įgūdžius, taikys saugią radiologinės diagnostikos ir terapijos praktiką. Šie sveikatos priežiūros specialistai bus pasiruošę planuoti, organizuoti, taikyti ir vertinti savo darbo procesą, siekdami sveikatos priežiūros kokybės gerinimo.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Tarptautinės galimybės
Radiologijos technologai, kaip ir kiti sveikatos priežiūros specialistai, Europos Sąjungoje (ES) priskiriami laisvo judėjimo specialistų grupei, taigi jų profesinė kvalifikacija, įgyta Lietuvoje, turėtų būti pripažįstama visose ES valstybėse narėse.

Karjeros galimybės
Šios programos realizavimas priartins mūsų šalies sveikatos priežiūros specialistų rengimą prie Europos bendrijos ir suteiks didesnio pripažinimo ir pasitikėjimo, absolventams atsivers tolesnio mokymosi ir karjeros augimo galimybės.
Į šią studijų programą bus priimama tuomet, kai ją patvirtins Studijų kokybės vertinimo centras.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju