Mokymo programos
Leidybos ir spaudos technologijos
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: aukštojo mokslo spausdinimo technologijų profesinio bakalauro laipsnis
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3
Neakivaizdinė: 4

Anotacija arba apibūdinimas

 Kodėl verta rinktis šią studijų programą?

Šią specialybę verta rinktis tiems, kuriuos domina spaudos produktų – lankstinukų, brošiūrų, laikraščių, katalogų, knygų ir kt. – maketavimo, paruošimo spaudai bei spausdinimo technologijos. Prieš leidiniui pasiekiant vartotoją, reikia sukurti koncepciją, o tai atlieka kūrybinis personalas. Norint įgyvendinti idėją, reikia paruošti leidinio kompiuterinį maketą: specialiomis kompiuterių programomis retušuoti nuotraukas, sukurti iliustracijas ir visa tai sukomponuoti kartu su tekstine informacija. Kai paruošiamas kompiuterinis maketas, toliau atliekamas montažas arba lankavimas – puslapiai sudėliojami tam tikra tvarka, kad sumaketuotą leidinį galima būtų atspausdinti. Po to – spaudos procesas bei visi veiksmai po spausdinimo – lankstymas, segimas, brošiūravimas, pjovimas ir kt. Tai tik pagrindiniai technologiniai procesai bei šios specialybės studentų įgyjamos kompetencijos. Specialistai dirba spaustuvėse, leidyklose, įvairių leidinių redakcijose, leidybos centruose. Beveik visose didesnėse Kauno regiono spaustuvėse, daugelyje leidyklų ar redakcijų galima sutikti sėkmingai dirbančius Kauno kolegijos absolventus.

Kuo išskirtinė ši studijų programa?
- Leidybos ir spaudos technologijų specialybė tęsia senas tradicijas, ilgą laiką tai buvo vienintelė unikali Lietuvoje studijų programa, rengianti spaudos pramonės specialistus.
- Studentai mokosi bei įgauna praktinius įgūdžius moderniose kompiuterių auditorijose, laboratorijose.
- Praktinius įgūdžius studentai gali tobulinti Kauno kolegijos Leidybos centre, kuriame įsikūrusi spaustuvė.
- Leidybos ir spaudos technologijų specialistai kasmet dalyvauja įvairiose knygų parodose.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

 Studijų tęstinumo galimybės Lietuvoje ir užsienyje

Pageidaujantys tęsti studijas universitete turi galimybę mokytis Žiniasklaidos inžineriją Kauno technologijos universiteto Dizaino ir technologijų fakultete. Absolventai taip pat laukiami ir užsienio šalių aukštosiose mokyklose.

Karjeros galimybės
Absolventai sėkmingai darbuojasi ikispaustuvinio paruošimo bei spaudos baruose. „Spindulys“, „Spaudos praktika“, „Didmena“, „Aurika“ ir kt. – tai spaustuvės, kuriose galima sutikti Kauno kolegijos absolventus. Knygas, laikraščius, žurnalus, reklaminius-informacinius leidinius maketuoja leidyklose „Šviesa-Alma litera“, „Jotema“, „Versus Aureus“, „Senukų“ leidybos centre ir t.t.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju