Straipsniai
Atgal
Gamtos kerus pažėrė „Grožio metamorfozės 2011“
2011-05-16

Gegužės 12 d. Kaune ant Nemuno kranto esančiame klube „Combo“ nuvilnijo moteriškumo ir kūrybos banga – vyko kosmetologų profesinio meistriškumo konkursas „Grožio metamorfozės 2011“. Šį renginį tradiciškai jau ketvirtus metus organizuoja Kauno kolegijos kosmetologai.


Dėl nugalėtojų vardo varžėsi ir grožio sampratą interpretavo 12 dalyvių iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių kolegijų. Šių metų konkurso tema – „Gamtos kerai“ – suspindo nuo romantiškų ir švelnių rausvos, žalsvos bei gelsvos iki gundančios raudonos, prisirpusios violetinės, griežtos elektrinės ir elegantiškos bei klasikinės juodos spalvų.

„Čia konkurso dalyviai turi galimybę pademonstruoti savo meistriškumą ir grožio viziją“, – pabrėžė renginio „Grožio metamorfozės“ organizatorė Žaneta Mickienė ir teigė, kad konkurso metu darbo bus ne tik dalyvėms, bet ir vertinimo komisijai.

Pasirodymus vertino grupės „69 danguje“ narė Goda Alijeva, TV 3 televizijos visažistė Vaida Brazauskienė, SLA akademijos lektorė Bajorinaitė, Kauno kolegijos Aprangos dizaino studijos vadovė, mados šou „Apkalbos“ organizatorė, Audronė Šakienė bei kiti kompetentingi grožio ir mados pasaulio atstovai.

Šįmet itin dalyvių pamėgta buvo jūros metamorfozių tematikos spalvų potėpiai, žiūrovų akį džiugino įvairūs gėlių, brangakmenių motyvai. Kosmetologės savo modeliuose įkūnijo ir gyvūnus – nuo romantiško zebriuko iki lanksčios gyvatės. Nemažai dėmesio skirta gamtos reiškinio interpretacijai – saulės, vėjo simbolikai, metų laikų transformacijoms.

Trečios vietos nugalėtoja Ieva Molytė iš Vilniaus kolegijos savo modelį pavadino „Žiedlapiai vėjyje“. Kosmetologė rinkosi žalią ir oranžinę spalvas, kurias supynė su graikų dievų akcentais. Jos modelis atrodė tarsi deivė atkeliavusi iš vyno dievo Dionizo šventės.

 

 

 

Itin didelį publikos palankumą ir ovacijas pelnė antrosios vietos nugalėtoja Urtė Linkevičiūtė, kurios modelis pavadintas „Gyvatės kerai“. Urtė įkūnijo moteryje gundančią ir laukinę ir Amazonės džiunglių gyvatę. Šis modelis asocijavosi su karingai nusiteikusiomis graikų mitologinėmis būtybėmis – amazonėmis.

Kontrastiškiausias ir labiausiai metamorfozės „Gamtos kerai“ idėją, anot komisijos, įgyvendino Kauno kolegijos studentė Agneta Urmonaitė su modeliu „Žiemos ir pavasario kova“. Jaunoji kosmetologė savo darbe perteikė iš griežtos elektrinius atspalvius žeriančios žiemos karalienės virstančią aikštingą ir žaismingą purpurinėmis gėlėmis pasipuošusią pavasario nimfą.

 

Publiką renginio metu džiugino ne tik kosmetologių šou, bet ir akordeono bei saksofono garsai, profesionalių jaunųjų dizainerių, kurie dalyvavo tarptautiniame mados šou „Apkalbos“, kolekcijos.
 

Komentarai